Okul Yanındaki Su Kanalı Tehlike Saçıyor

Çankırı Kırkevler Mahallesi'nde bulunan su kanalı tehlike saçıyor. Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu önünde bulunan ve çevresinde herhangi bir önlem alınmayan sulama kanalı, veliler ve esnafı endişelendiriyor. Çankırı Belediyesi...

Çankırı Kırkevler Mahallesi'nde bulunan su kanalı tehlike saçıyor. Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu önünde bulunan ve çevresinde herhangi bir önlem alınmayan sulama kanalı, veliler ve esnafı endişelendiriyor. Çankırı Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından altyapı çalışmaları kapsamında yapılan kanal, öğrenciler için tehlike oluşturuyor. Kanalın yakınındaki okullarda okuyan öğrencilerin evlerine giderken, kanalın çevresinde bulunan yolları kullanması tehlikeyi daha da gözler önüne seriyor. Öğrencilerin bu kanallar üzerinde oyun oynaması tehlikeye davetiye çıkarır cinsten. Belediyenin kanalın bir bölümünü kapatması, okulun önünde bulunan kısmın açık bırakılması ve herhangi bir emniyet bandının olmaması velilerin yüreklerini ağzına getiriyor.

Yetkililerin kanal çevresinde önlem almasını isteyen bazı veli ve çevredeki esnaf, şikayetlerini şu sözlerle dile getirdi: “Burada hiçbir önlem yok. Çocukların ne yapacağı belli olmaz. Buraya bir çocuk düşebilir. Çocuklarımız bu kanalların üzerinde ve çevresinde oyun oynuyor belediye sadece bir tabela koymuş ‘kanala yaklaşmak tehlikeli ve yasaktır’ diye bunlar çocuk o yazıya uymaları beklenemez. Kanalın hemen yanında okul var. Kanal çevresindeki yolları çoğunlukla çocuklarımız kullanıyor.”

Bir çevre esnafı ise şöyle konuştu: “Belediyenin kanal için açmış olduğu çukura bir belediye otobüsü düştü, çekici ile çıkarıldı. Kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştüler, bizim çocuklarımızın düşüp yaralanmama garantisini kim verecek belediye başkanı birine zarar gelse bunun hesabını nasıl verecek.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri