Okul yabancı öğretmenleri misafir etti

Karatay Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Avrupa Birliği Erasmus+KA2 Stratejik Ortaklıklar başlığı altında 2014 yılında kabul edilen, Romanya’nın koordinatör olduğu Yaygın Eğitime Açılan Kapılar isimli projenin 3. proje toplantısı K

Karatay Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İmam Hatip Ortaokulu,  Avrupa Birliği Erasmus+KA2 Stratejik Ortaklıklar başlığı altında 2014 yılında kabul edilen, Romanya’nın koordinatör olduğu Yaygın Eğitime Açılan Kapılar isimli projenin 3. proje toplantısı Konya’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Hollanda, Yunanistan, Romanya, Polonya, Litvanya'dan katılım oldu. Okul, 8 farklı kurum ve değişik branşlarda 28 öğretmenden oluşan grubu misafir etti. Toplantı programında katılımcılara okul hakkında kısa bir brifing verilmesinin ardından sınıfları gezerek eğitim hakkında öğretmenlerden bilgi aldılar. Sınıflarda akıllı tahta ile işlenen dersleri ve kullanılan e-materyallere hayran kalan katılımcılar öğrencilerin ilgi odağı oldu. Katılımcılar okul ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulmelik Ötegen’i ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyaret kapsamında Konya KOMEK kursları hakkında bilgi alan katılımcılar KOMEK Kültür Park Satış ve Sergi Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerin el emeği göz nuru ile işlediği değişik branşlardaki eserleri görme ve bilgi alma fırsatını yakaladılar. Merkezde hazırlanan Ebru teknesinin başında Ebru hakkında kısa bir bilgi ve tanıtımın ardından hünerlerini sergilediler.

Toplantı programı çerçevesinde Mevlana Müzesi, Konya Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Sille Aya Elenin Kilisesi, Merkez Bedesten Tarihi Çarşı'da da temaslarda bulundu. Misafirler için bir Kapadokla turu da hazırlandı. Memnun bir şekilde şehirden ayrılan misafirler, programlar için teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri