Okul, piyasayı canlandırdı

Okulların açılmasına az bir süre kalırken, öğrenciler ve veliler okul üniforması satan mağazaların yolunu tuttu.

Okulların açılmasına az bir süre kalırken, öğrenciler ve veliler okul üniforması satan mağazaların yolunu tuttu. Veliler de öğrencilerini yeni eğitim öğretim sezonuna hazırlamaya çalışırken, uzmanlar forma alırken dikkat edilmesi gereken noktalarda uyarıyor

Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler çocuklarına okul forması almak için mağazaların yolunu tuttu. Özellikle okula yeni başlayacak 1. sınıf öğrencilerinin yeni kıyafet heyecanı gözlerinden okunuyor. Öğrencilerin alışveriş heyecanına kapılması okul kıyafeti satan mağazaların işlerini hareketlendirirken, forma alırken dikkat edilmesi gereken noktalar var. Uzun yıllardır okul formaları satışı yapan Meral Erdem, öğrencilerinin hangi okula gideceğinin belli olmasıyla birlikte satışların arttığını söyledi. Erdem, “Yeni eğitim sistemi sebebiyle şaibeler olduğu için veliler tedirgin. Kıyafetlerde bir takım sıkıntılar yaşanmış. Gelen veliler bunu söylüyor. Yeni sistemle birlikte forması değişen birçok okul var. Ortaokullar imam hatip olduğu için birçok okul jile kıyafeti tercih ediyor” dedi.

BİR ÖĞRENCİ 65 TL'YE GİYİNİYOR

Tüm okulların kıyafetlerinin satışını yaptıklarını aktaran Erdem, “Bir öğrenci geldiği zaman çorabından, gömleğine, kravatından çantasına kadar tüm kıyafetlerini buradan temin edebilir. Bir öğrencinin okul çantası hariç tüm okul kıyafetleri ortalama 65 TL. Lise öğrencilerinde bu fiyat 75-80 TL'yi bulabiliyor. Zorunlu değişim olmadıkça bir okul kıyafetini öğrenci 3 yıl kullanabilir. Tabi öğrenci aniden uzar, kilo alırsa bizim yapacağımız bir şey yok” diye konuştu. Okul kıyafeti satışlarının ekimin ortasına kadar hareketli olacağını belirten Erdem, Konya'da okul kıyafeti satan firma sayısının her geçen gün arttığını kaydetti.

BOYALI KUMAŞLARI ALMAYIN

Forma alırken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında da bilgiler veren Erdem, kumaşı kaliteli formaların alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Okul kıyafetlerinde boyalı kumaş kullanılan formalar alınmalıdır. Çocuklarda alerjik durumlar oluşturuyor. Düz boy iplikli kumaşlar kullanılan ürünler alınmalıdır. Enine dikilmiş kumaşlar esner. Ayrıca üniformada kullanılan kumaşın pamuklu ve ketenli olmasına dikkat edilmelidir. Bu kumaşlar rahatsız etmez. Okul kıyafetinde en önemli nokta budur. Önemli olan sağlıktır” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Ekleme : 17:10

Güncelleme : 18:52

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri