Okul öncesi etkinlikler törenle başladı

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde planlanan okul öncesi etkinlikleri kapsamında ‘Konya Okul Öncesi Etkinlikleri’nin açılışı, Temel Eğitim Genel Müdürü Sayın Ebubekir Sıddık Savaşçı, minik öğrenciler ve velilerin katılımıyla Kültür Park’ta gerçekleştirild

Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerinde faaliyet gösteren 42 okul öncesi kurumun atölye çalışmaları ve etkinlikleriyle yer aldığı programın açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptı.

Murat Yiğit “Bugün merkez ilçelerimizin katılımıyla okul öncesi etkinliğimizi gerçekleştirirken diğer ilçelerimizde de ağustos ayı boyunca etkinlikler devam ediyor. Her geçen gün artan okullaşma oranıyla okul öncesi eğitiminde çocuklarımızın zihin ve ruh dünyasına etki edecek, hayal güçlerini geliştirecek, sosyalleşmelerine katkı sağlayacak etkinliklerle çocuklarımıza yatırım yapıyoruz” dedi.

Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ise, araştırmalarda okul öncesi eğitim alan öğrencilerin daha başarılı olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Savaşçı, ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle okul öncesine dair farkındalığın artırılmaya çalışıldığını dile getirdi. Program, Öğretmen Fuat Altan Anaokulu ve Şule Yüksel Şenler Anaokulu minik öğrencilerinin folklor ve ritim/orff gösterilerinin ardından misafirlerin atölye ziyaretleriyle devam etti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri