Okul öncesi eğitime gerekli önem verilmeli

Nisan 2011 tarihinde kurulan dernekleriyle okul öncesi eğitim kurumu temsilcilerini bir çatı altında toplamak istediklerini belirten Candan Duran, okul önces
Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği, Kulesite Sini Reastaurant'ta düzenlediği iftar yemeği verdi. İftar yemeğine dernek üyeleri ve Konya Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürü İzzet Güneş katıldı. İftar yemeğinde konuşan Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Candan Duran, Nisan 2011 itibariyle kurulan derneklerinin amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Okul öncesi eğitimin öneminin anlaşıldığını belirten Candan Duran, "Çalışan anne sayısının hızla artması, okul öncesi eğitim kurumlarına olan ihtiyacı arttırmıştır. Bu gelişmeler doğrultusunda Konya'da SHÇEK'e ve Milli Eğitim'e bağlı kreş ve anaokullarının sayısı her geçen gün biraz daha artmaktadır. Kurum sayısı arttıkça da örgütlenme ve bir çatı altında toplanma gereği doğmuştur. Konya'nın bu ihtiyacını gidermek üzere kreş ve anaokulu kurucularıyla birlikte dernek kurduk" diye konuştu.
'KURULUŞLARIN ETKİNLİĞİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ'
Derneklerinin 0-6 yaş grubundaki çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçladığı belirten Duran, bulunduğu toplumu kültürel değerlerini aktaran ve bu konuda en iyi şekilde yönlendiren okul öncesi eğitim kurumlarının tanıtılmasına ve geliştirilmesine katkı bulunmak istediklerini söyledi. Kuruluşların etkinliğini artırmak için çalışacaklarını da dile getiren Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Candan Duran, "Kurumlar arasında diyalogu ve etik değerleri oluşturmak, bu konularda faaliyetlerde bulunmak, eğitim kurumlarının ve okul öncesi eğitimin topluma en iyi şekilde tanıtımını sağlamak, incelemelerde bulunmak, araştırmalar yapmak, görüş oluşturmak, kurumlar arası yardımlaşmayı, dayanışmayı, kültürel, eğitimsel ve sosyal alanda etkileşimi artırmak amacıyla kuruldu. Bu alanda faaliyet gösteren tüm kurumları derneğimiz çatısı altında toplamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
'OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİMDEN DAHA ÖNEMLİ'
Aile ve çocuk toplumun en önemli kurumu olduğunu belirten Konya SHÇEK İl Müdürü İzzet Güneş ise, "Okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretimden daha önemli. Bu dönemde çocuğa önem verilmeli ve üzerine düşülmelidir. Çocuğun ilköğretime gitmeden önce aldığı okul öncesi eğitim ona birçok avantaj sağlayacak. Dünyada bunun önemine varılmış ve bu alanda hizmetler çoğaltılmış. Bizim ülkemizde de okul öncesi eğitim sürekli gelişiyor" dedi. Okul öncesi kurumların daha performanslı çalışması gerektiğini de vurgulayan İzzet Güneş, sözlerini şöyle tamamladı: "Hizmette kalite çok önemli. Biz Sosyal Hizmetler olarak kreşlere ve anaokullarına büyük önem gösteriyoruz. Bu alanda elimizden geleni yapıyoruz. Tam performans olması ve hizmette kalite için personel istihdamında kalite önemli. Okul öncesi eğitimde hedeflenen seviyeye gelmek için çalışmalar çok önceden başlamıştı."
MUSTAFA AKÇA 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri