Okul öncesi eğitim önemli

Özel Gençlik Eğitim Kurumları'nda okul öncesi öğretmenlere yönelik Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat'ın katılımı ile 'Fark Yaratan Bireyler İçin Gelişen Beynin Şifreleri' konulu sunum düzenledi

Özel Gençlik Anaokulu'nda gerçekleştirilen programa birçok öğretmen, akademisyen ve öğrenci velileri katıldı. Eğitimde okul öncesi eğitimin çok önemli olduğuna değinen Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, "Okul öncesi eğitime bu kadar önem veren Gençlik Eğitim Kurumları'nı tebrik ediyorum.

Yavrularımız çok değerli varlıklarımızdır. Çocuklarımız ise olmazsa olmazlarımızdır. Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk gökten inmedi. Onları öğretmenlerimiz yetiştirdi. Günümüzde de inşallah nice Fatih Sultan Mehmetler ve Mustafa Kemaller yetişir. Eğitimde okul öncesi eğitim çok önemli. Yapılan bilimsel araştırmalara göre 3 yaşına kadar bir çocuğun beyninin yetişkin bir insanın beyninden 3 katı kadar fazla çalıştığı görülmüştür. Çocuklarımız doğru bir eğitim ile yetiştirilmelidir.  Bugün bu program çocuklarımızın yetiştirilmesine katkıda bulunacaktır. Okul öncesi eğitimini iyi almış bir öğrenci geleceğe emin adımlarla atacak" şeklinde konuştu.

EN ÜST DENEYİME ULAŞACAKLAR

Programın açılış konuşmasını yapan Özel Gençlik Anaokulu Müdürü Aliye Duman ise "Bugün düzenlediğimiz seminer, öğretmenlerin okul öncesi eğitim alanında kendilerini geliştirmelerine fayda sağlayacaktır. Bu seminer ile öğretmenlerimiz en üst deneyime ulaşacak. Kurumumuz öğrenen ve kendini geliştiren bir kurumdur. Burada yaptığımız seminer okul öncesi öğretmenlerine birçok fayda sağlayacaktır. Çocukların gelişiminde önemli rol oynayan kişilerden birisi de okul öncesi öğretmenleridir. Biz, okul öncesi öğretmenlere büyük görevler düşmektedir. Bu önemli görev öğretmenin daha  yeterli ve birçok niteliğe sahip olması gerektiğini göstermektedir" dedi.

GÜNÜMÜZDE HERŞEY DEĞİŞİYOR

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat, "Günümüzde herşey kolayca değişebiliyor. Bir bilgi bile 36 yılda değişiyor.  Günümüzde anne babalar bile değişiyor ve farklılaşıyor. Çocuklar günümüzde doğar doğmaz teknoloji ile tanışıyor. Günümüzde 0-15 yaş grubuna 'Z Kuşağı' denilmektedir. Günümüzün koşullarına ayak uydurabilmek için bir öğretmen olarak bu kavramları bilmeliyiz. Günümüzde dikkat dağınıklığı yaygınlaşıyor. Hemen hemen her çocukta bu rahatsızlığı görüyoruz. Çocuklar teknolojiyi doğru ve bilinçli bir şekilde kullanamıyorlar. Beynin gelişebilmesi için elbettte teknolojiye ihtiyaç var ancak bunu doğru kullanmak gerekir. Dünya çok hızlı gelişiyor ve küreselleşiyor. Bu küreselleşmenin getirdiği bazı olumsuzluklarda var. Dünya büyüdükçe  kendi toplumunun kültürünü ve geçmişini bilmeyen bir toplumla karşı karşıya geliyoruz. Kendi kültürümüzü çocuklarımıza öğretmeliyiz. Eğer öğretmezsek çocuklarımız ve gençlerimiz yabancılara özeniyorlar. Bir eğitimcinin en önemli görevi nöronlar arasındaki bağlantı sayısını arttırmaktır. Düşünmek fonksiyonu geliştirilebilir. Düşünmek geliştirilince daha zevkli hale gelebilir" ifadelerini kullandı

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri