Okul Müdürü Kıyımına Aktif Eğitimciler Sendikası Kadın Kollarından Tepki

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerine yönelik yapılan performans değerlendirme sonuçları nedeniyle çok sayıda okul müdürünün görevden alınmasına tepkiler devam ediyor. Aktif Eğitim Sen Samsun Şubesi Kadın Kolları, yeni...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerine yönelik yapılan performans değerlendirme sonuçları nedeniyle çok sayıda okul müdürünün görevden alınmasına tepkiler devam ediyor. Aktif Eğitim Sen Samsun Şubesi Kadın Kolları, yeni uygulamayı bir 'kaos' olarak nitelendirdi.

Samsun Öğretmenevi önünde bir araya gelen sendika üyeleri, yaptıkları basın açıklaması ile yeni uygulamaya tepkilerini dile getirdi. Yapılan açıklamada, "Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamak üzere olduğumuz şu günlerde hükümet ve MEB yetkililerinin eğitim sistemini kaosa götüren, eğitim çalışanlarını ve tüm milleti tedirgin eden eğitsellikten ve bilimsellikten uzak, yanlı uygulamalarına bir yenisi daha eklenmiştir." denildi. Okul müdürlerine yönelik performans değerlendirme sonuçlarının kendilerine siyasetin ayak seslerinin okul bahçesine kadar geldiğini net bir şekilde gösterdiğini dile getiren üyeler, "Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeye çalışan eğitim çalışanlarının kendilerine büyük bir payanda altında olmaları bu mefkurenin gerçekleşmesini zorlaştırmıştır. Okul yöneticiliğine, liyakat ve tecrübe esaslı sistemden yandaş sendika referanslı sisteme geçiş gerçekleşmiştir. Değerlendirme sürecinde 100 üzerinden yapılan puanlamada 60 puanın okul müdürlerinin ismini dahi bilmeyen, onlarla çalışmamış, performans değerlendirmesi yapmamış ilçe Milli Eğitim müdürleri ve şube müdürleri tarafından yapılmasında hangi kriterler esas alınmıştır diye sormak istiyoruz. Okul müdürlüklerinde bayan idareciler olarak varlıklarını sürdükleri böyle bir ortamda,erkek ayrımcılığına bir de sendika ayrımcılığı eklenmiştir." dedi.

"Okullarında 40 tam puan almış, toplum nezdinde saygınlığı ve başarısını ispatlamış bu insanlara, 75 puanın altında not vermekle toplum nezdinde itibarları zedelenmiştir. İade-i itibar MEB’in görevidir. Bizler yetkilileri bu görevlerini ifa etmeye davet ediyoruz.

Yıllarını okul müdürlüğünde geçirmiş, rüştünü ispatlamış insanlara yetersiz notu vermek hangi kamu vicdanında makes bulacaktır." denilen açıklamada şöyle denildi: "Aktif Eğitim Sen Samsun Şubesi Kadın Kolları olarak toplumun inşasında aktif rol oynayan, yetiştirdiği bireylerle beraber o bireyin soy ağacında tesir eden eğitim çalışanlarına ve bu çalışanlardan istifade eden toplum adına hükümet ve MEB yetkililerine buradan sesleniyoruz; kirlenmiş siyaseti okulumuzdan çekiniz.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri