Okul Müdürü Atamalarını Anlatan ‘skeç’li Protesto İzleyenleri Güldürdü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan ve ilginç soruların yer aldığı 'okul müdürü seçme mülakatları' mizah konusu oldu. Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi, MEB'in 'Müdürlük Sözlü Sınavı'nda yaptığı...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan ve ilginç soruların yer aldığı 'okul müdürü seçme mülakatları' mizah konusu oldu.

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi, MEB'in 'Müdürlük Sözlü Sınavı'nda yaptığı hukuksuz mülakatı Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı 'O Müdür Türkiye' isimli skeç ile protesto etti. Sendika yöneticileri protesto öncesi katılımcılara ve meydandan geçen vatandaşlara ballı süt ikram etti. Daha sonra meydana kurulan sahnede okul müdürü seçmelerinin yapıldığı bir mülakat ortamının benzeri canlandırıldı. Yüzleri karaya boyanmış şekilde mülakat yapan yetkililer, ilk olarak mülakata gelen normal okul müdürlerinden iki tanesini çeşitli sebepler, bahaneler ve alakasız zor sorular sorarak eledi. Daha sonra yüzü karaya boyanmış kendi sendikalarından olan okul müdürüne ise soru bile sormadan “bu bizden diyerek” mülakattan geçmesi ile skeç sona erdi.

Vatandaşların kahkahalar atarak izlediği skeç sonrası basın açıklaması yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, “Aktif Eğitimciler Sendikası olarak daha en başta MEB’i uyarmış; kayırmacılığın, haksızlığın, hukuksuzluğun önlenebilmesi için mülakatların görüntülü kayda alınmasını önermiştik. Ancak, son dönemde yaptığı tartışmalı eğitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB, bu yöndeki talepleri hiçe saymıştır. Ne görüntülü ve sesli kayıt yapıldı ne de verilen cevaplar tutanağa yazıldı. İstisnai olarak yazılanlar da okutulup imzalatılmadı. Yapılan mülakatlarda, kimi adaylara 3 soru sorulurken, kimilerine 10 soru yöneltildi. Dahası, okullarımızı emanet edeceğimiz yeni yöneticilere yöneltilen soruların içerikleri de hayret uyandırdı. İşte ‘eğitim ve okul yöneticiliğiyle ne alakası olduğu anlaşılamayan’ ve ‘adayların okul müdürü olma becerilerini ölçmek üzere’ sorulan sorulardan bazılarını size yöneltiyorum; futbol topunun ağırlığı ne kadardır?, Benazir Butto’ya kim suikast düzenlemiştir? Don Kişot nasıl ortaya çıktı? Tunus halk kahramanının adı nedir? Süreli yayınlardan hangilerini takip ediyorsunuz? Günümüz alimlerinden kimleri takip ediyorsunuz? Yeni okul müdürleri belirlenirken, neyi, nasıl ve ne amaçla ölçtüğü meçhul şaibeli sorularla hiçbir kaydın alınmadığı ‘kayıtdışı’ bir sözlü sınav yapılmıştır.

Aktif Eğitim-Sen olarak haksızlığa uğradığını düşünen meslektaşlarımızı maruz kaldıkları hukuksuzluklar karşısında yasal zeminde sendikal mücadeleye davet ediyoruz. Aktif Eğitim-Sen hukuk servisi tarafından hukuki mücadele vermek isteyen üyelerimize her türlü hukuki desteği vereceğiz. Son olarak bizler her şeye rağmen devletimize, milletimize, eğitim sistemimize ve öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızın gereği olarak hiç durmadan çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri