Okul Müdürlerine 'Kumpas'a Suç Duyurusu

Sakarya’da okul müdürü atamalarında, atama komisyonlarında bulunan ilçe milli eğitim ve şube müdürleri hakkında görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca haksız bir şekilde...

Sakarya’da okul müdürü atamalarında, atama komisyonlarında bulunan ilçe milli eğitim ve şube müdürleri hakkında görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca haksız bir şekilde görevden alınan okul müdürleri, görev yaparken başarılarından dolayı kendilerini verilen taktir ve teşekkür belgelerini Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaktı.

    Türk Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Erol Afşar, savcılık çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu. Afşar, son yapılan müdür atamalarında, değerlendirme sonucu mağdur edilen okul müdürleri ile ilgili hukuki mücadeleyi başlatmak amacıyla Cumhuriyet Savcılığı’na, ilçe ilçe, o komisyonu teşkil eden, ilçe milli eğitim ve şube müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Afşar, müdür atamalarını yapan komisyonları ‘kumpas komisyonunu’ olarak değerlendirdi.

    Erol Afşar, bu gün ve bundan sonra sık sık kurulan kumpasın ve müdür kıyımının hesabını sormak için alanlarda olacaklarını dile getirerek şunları kaydetti: "Kendilerinden olmayan, kendileri gibi düşünmeyen, yapılarına, partilerine ve sendikalarına biat ve itaat etmeyen, lakin çalışkan, dürüst, ehliyetli, liyakatli, kariyerleri ve namuslu eğitimcileri iktidar gücüyle çıkardıkları mesnetsiz, haksız, hukuksuz yasa ve yönetmeliklerle görevlerinden eden bu kumpası ve kumpasçıları ömrümüzün sonuna kadar deşifre edeceğiz. Bu maksatla az önce valilik ve Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk."

    Puanlamaların kapalı kapılar ardında belli odaklarla yapıldığını, bu zihniyetin adaletten yoksun, hastalıklı bir zihniyet olduğunu vurgulayan Afşar, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu puanlamaları yapanlar tuzluktur, vazodur. Bu zihniyet fikri hür, vicdanı hür irfanı hür nesiller yetiştiremez. 25-30 yıllık okul müdürleri bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bunların büyük bir kısmı sınav kazanarak geldikleri bu görevden liyakatlerine bakılmaksızın görevlerine son verilmiştir. Bu yöneticilerimizin bir çoğu onlarca taktir, başarı, üstün başarı ve maaşla ödüllendirmeleri olduğu halde, mesnetsiz ve hukuksuz bir şekilde görevden alınmışlardır."

    IŞİD KATLİAMINI HATIRLATIYOR

    Erol Afşar, bu uygulamaların eğitim camiasında büyük bir infiale ve kutuplaşmalara yol açacağını, okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil, torpili olan kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacağını vurguladı. Çok açık bir şekilde değerlendirmelerin objektif olmadığını, siyasi ve usulsüz olduğunun altını çizen Afşar, "Bu uygulamalar günah işleme özgürlüğünün tezahürüdür. Bu bir kıyımdır, bu bir emek, makam hırsızlığıdır. Bu bir terördür, katliamdır. Bu katliam IŞİD katliamını anımsatmaktadır. Eğitim her hücresinde kendi yandaşlarını germek isteyen, kilit noktalara kendilerini biat edenleri getirmeyi hedefleyenler, kapalı kapılar ardında iş çevirmişlerdir." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri