Okul Müdürleri Puanlamasında Skandal: Şube Müdürleri Puan Vermedi

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde, hiçbir okul müdürünün, yeniden atanmasını sağlayacak 75 puan alamamasının ardında skandal bir gerçek ortaya çıktı. İddiaya göre, ilçe milli eğitim şube müdürlerinin ikisi, puanlama yapması gerekirken,...

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde, hiçbir okul müdürünün, yeniden atanmasını sağlayacak 75 puan alamamasının ardında skandal bir gerçek ortaya çıktı. İddiaya göre, ilçe milli eğitim şube müdürlerinin ikisi, puanlama yapması gerekirken, puan vermedikleri için tüm puanlamaların eksik hesaplandığı ortaya çıktı.

Arifiye ilçesinde 4 yılını dolduran 10 okul müdürü, görev süresi uzatılacak puanlamanın sonucunu öğrenince büyük şok yaşamıştı. Okul müdürlerinin tamamının barajın altında kalmasına anlam verilememişti. İddiaya göre, olayın altında skandal bir durum olduğu anlaşıldı. Puanlama sistemine göre, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün haricinde, iki şube müdürünün de puan vermesi ve tüm puanların toplanması gerekiyordu. Fakat şube müdürleri puanlamaya katılmayınca, puanların hepsi eksik kaldı. Böyle olunca Arifiye’de hiçbir okul müdürü gerekli olan 75 puanı alamadı. Şube müdürlerinin neden puan vermediği öğrenilemedi. Büyük tepkiye sebep olan konuyla ilgili Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri