Okul Çevresindeki İşyeri Denetiminde, Kaçak Sigara Ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

Mersin'in Yenişehir ilçesinde okul yanlarında yapılan denetimlerde bazı iş yerlerinde kaçak sigara ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Güvenli Okul - Güvenli Eğitim Projesi" (GOGEM) kapsamında...

Mersin'in Yenişehir ilçesinde okul yanlarında yapılan denetimlerde bazı iş yerlerinde kaçak sigara ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Güvenli Okul - Güvenli Eğitim Projesi" (GOGEM) kapsamında Yenişehir ilçesindeki ortaokulların kantinlerinde ve okul çevresinde bulunan 35 iş yeri kontrol edildi. UYAP ve GBT sorgulamaları yapılan 175 kişiden 63'ünün çeşitli suçlardan kaydının olduğu anlaşıldı. Yapılan çalışmalarda bir ortaokul yakınında bulunan S.B ve F.E isimli şahıslara ait iki farklı işyerinde yapılan aramalarda 973 paket kaçak sigara ele geçirildi. Bir ilkokulun çevresinde bulunan bir iş yerinin ise iş yeri açma ruhsatının bulunmadığı tespit edildi. Yapılan aramada ise 1 gram esrar ele geçirildi.

Öte yandan Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 15-31 Ekim tarihleri arasında yapılan diğer çalışmalarda ise 78 iş yeri denetlendi. 9 iş yerine açma kapama saatlerine uymamaktan, 3'üne yüksek sesle müzik yayını yapmaktan, birine ise yaşı küçük çocuk bulundurmaktan

yasal işlem yapıldı. Ayrıca aranan 20 şahıs ile hırsızlık ile başka olaylardan aranan 24 şüpheli yakalanarak adli makamlara teslim edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri