Oktay Vural: Pkk İle Yasak Aşk Yaşayandan Ülkücüye Kardeş Olmaz

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında partilerine ve ülkücülere yönelik sözlerine tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan'ın, "MHP'liler benim kardeşim, MHP tabanı, ülkücüler...

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında partilerine ve ülkücülere yönelik sözlerine tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan'ın, "MHP'liler benim kardeşim, MHP tabanı, ülkücüler benim kardeşim" şeklinde sözler sarf ederek fitne siyasetinin tutacağını zannettiğini belirten Vural, “Ülkücüler, Erdoğan gibi bir millet düşmanının ağzına pelesenk olmaz. PKK ile yasak aşk yaşayandan ülkücüye kardeş olmaz. Papaz elbisesi giyenden ülkücüye kardeş olmaz. Türkmenleri cani IŞİD'e teslim edenden, İsrail'e gemiciklerle jet yakıtı taşıyandan ülkücüye kardeş olmaz. Erdoğan'ın kardeşi, bebek katili Öcalan'dır.” diye konuştu.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir'de partililerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde her türlü adaletsizliğin yaşandığına değinen Vural, “Aday Erdoğan, başbakan sıfatıyla babasının anasının uçağı, devletin mitingleri, örtülü ödenekle birlikte cumhurbaşkanlığı kampanyası yaptı. Devletin malını, uçağını, örtülü ödeneğini, milletin ödediği vergileri kendi şahsi kampanyası için kullanmaktan çekinmeyen birisinin Türkiye'nin, hepimizin cumhurbaşkanı olmaya hakkı yoktur.” dedi. Havuzdan besledikleri medya gücüyle 7 gün 24 saat Recep Tayyip Erdoğan dizisi seyrettirilen bir süreçte cumhurbaşkanı seçimi yapıldığını vurgulayan Vural, zalimin zulmü, parası varsa Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da arkasında Allah'ı, milleti olduğunu söyledi. Erdoğan'ın seçim sürecinde her türlü yalanı, iftirayı, kini ve nefreti siyasetin malzemesi yaptığını iddia eden Oktay Vural, aday Erdoğan'ın seçim sürecinde kendisine biçilmiş yeni elbiselerle podyuma çıkmaktan çekinmediğini vurguladı. "Benim karşıma Türklükle gelmeyin" diyen aday Erdoğan'ın, seçim yaklaştıkça Türklük aşkının depreşiverdiğini belirten Vural, “Erdoğan dün gününü Türkmenlere, yörüklere, Türklüğe övgüler düzmek için ayırmış. Yıllardır Türklüğe hakaret eden, sürekli aşağılayan Erdoğan'a ben buradan soruyorum, hangi dağda kurt öldü de birdenbire Türklüğe sarıldın? Hangi karın ağrısıyla milliyetçiliğe yamanmaktasın?” dedi. Vural, sadece meydanlarda Dombra çalmakla, Türkmen şölenleri düzenlemekle Erdoğan'ın kendini temize çıkaramayacağını, bu milletin Türk bayrağı yerine PKK paçavralarının asılmasına göz yumanları unutmayacağını, 10 aylık bebek ve konsolos dahil 49 vatandaşı iki aydır rehin alan IŞİD'e terörist bile diyemeyen Erdoğan'a aldanmayacağını söyledi.

'ERDOĞAN AYRILIK TOHUMLARI EKİYOR'

Başbakan Erdoğan'ın, rakiplerine yönelik "Alevi" ve "Zaza" sözlerine de tepki gösteren Vural, “Etnik kimlikleri kaşıyarak siyaset yapmak isteyen insan, maalesef yeni kreasyonlarıyla milletimizi aldatıp kandırmaya çalışıyor. Mesele Erdoğan'ın Gürcü olup olmadığı değil, Türk milletinin tarihine bağlı mısın, kimliğine bağlı mısın, kardeşine bağlı mısın, önemli olan budur. Erdoğan, çok tehlikeli sularda geziyor. İnsanları Alevi Sünni, Zaza, Gürcü diye etnik, mezhebî kimliklerine göre ayrıştırıyor, ayrılık tohumları ekiyor. İhsanoğlu'na, 'Sen Mısır'da doğdun', diğer siyasilere, 'Zazasın, Alevisin' şeklinde fitne saçan, nefret suçu içeren ifadeler kullanıyor.” diye konuştu.

'GÜNEYDOĞU'DA PARALEL DEVLET OLUŞMASINA GÖZ YUMAN SEN DEĞİL MİSİN?'

Başbakan Erdoğan'a, "Sen kim, milliyetçilik kim? Sen kim, vatanın birliği, bütünlüğü kim?” diye soran Vural, şunları söyledi: “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni teröristlerin, bölücülerin elinde oyuncak eden, onların talimatlarıyla ülke yöneten Erdoğan sen değil misin? Öcalan'ın dayatmaları, PKK'nın tehditleriyle koskoca Meclis'i PKK'yı aklama platformu haline getiren, çözülme yasaları çıkaran Erdoğan sen değil misin? İmralı'yla Kandil arasında devletin istihbarat örgütünü postacı yapan Erdoğan sen değil misin? Oslo'da Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a özerklik sözü veren Erdoğan sen değil misin? KCK'ya, PKK'ya Doğu ve Güneydoğu'yu terkeden, orada bir paralel devlet oluşmasına göz yuman Erdoğan sen değil misin?”

Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk olmaya, milliyetçi olmaya karar vermesi halinde bugüne kadar kimliğini aşağıladığı, horladığı yüce Türk milletinden özür dileyerek başlangıç yapması gerektiğini dile getiren Vural, “Sen ilk önce bu yaşadığın kimlik travmanı atlat. Hayatı kimlik bunalımıyla geçmiş bir adamdan, bu ülkeye cumhurbaşkanı olmaz.” dedi.

'ERDOĞAN'IN KARDEŞİ, BEBEK KATİLİ ÖCALAN'DIR'

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın, meydanlarda, “Bahçeli, 'Ben senin kardeşin değilim.' diyor. Ey Bahçeli, zaten sen benim kardeşim değilsin. Böyle küfürlü konuşan biri, benim kardeşim olamaz. Ancak MHP'liler benim kardeşim, MHP tabanı, ülkücüler benim kardeşim.” şeklinde sözler sarf ettiğini hatırlatan Vural, bu fitne siyasetinin tutmayacağını belirtti. Vural, “Sen önce senin yanındaki Süleyman Soylu denen kişi MHP'ye hakaret ederken ondan sonra MHP'liler benim kardeşim diyerek yalamalık, yalakalık yapma. Bir tarafta ülkücülere hakaret edeceksin, ondan sonra oy zamanı da ülkücü, MHP'li kardeşlerim diyeceksin. 'Ülkücü kardeşlerim' lafını söylerken, ağzına alırken salavat getirmeli, tövbe istiğfar etmelidir. Ülkücüler, Erdoğan gibi bir millet düşmanının ağzına pelesenk olmaz. Ülkücülere 'hayvan, kafatasçı, ayrımcı' diyenden de hiçbir zaman ülkücüye kardeş olmaz. PKK ile yasak aşk yaşayandan ülkücüye kardeş olmaz. Ermeni açılımcısından, papaz elbisesi giyenden ülkücüye kardeş olmaz. Türkmenleri cani IŞİD'e teslim edenden, İsrail'e gemiciklerle jet yakıtı taşıyandan ülkücüye kardeş olmaz. Ülkücüler, makaracılara, diniyle diyanetiyle dalga geçenlere kardeş olmaz. Şehidimize 'kelle' diyenlerle, teröristbaşı Öcalan'a 'sayın' diyenlerle milliyetçiler kardeş olmaz. Erdoğan'ın kardeşi, bebek katili Öcalan'dır, Erdoğan'ın kardeşi Barzani'dir. Erdoğan'ın kardeşi, Yahudi cesaret madalyasını boynuna geçiren İsrail'dir. Erdoğan'ın kardeşi, yolsuzluktan yargılanan Berlusconi'dir.” dedi.

YSK tarafından Başbakan Erdoğan'ın yasaklanan reklam filmine de değinen Vural, “Ey Erdoğan, sen kim oluyorsun da dinimizi, Kur'ânımız'ı, bayrağımızı kirli siyasetine alet etme cüreti gösteriyorsun? MHP olarak Kur'ânımız'ı, bayrağımızı, milletimizi, ezanımızı bu kırk haramilerin istismar etmesine izin vermeyeceğiz. Sen kim, manevi değerler kim?” diye sordu. Reza Zarrab'ların arkasına bayrağı fon yaparak bayrağa sahip çıkılmayacağını söyleyen Vural, “Seçim meydanlarında, reklamlarda bu ülkenin millî marşını kullanma hadsizliğini göstermene fırsat vermeyeceğiz. İstiklâl değil istikbalin için, hilâl için değil Bilal'in için yürüttüğün mücadelede İstiklâl Marşı'nı ve hilâli malzeme yaptırmayacağız.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimlerine üç gün kaldığını, hatırlatarak milletin bir yol ayrımında olduğunu belirten Vural, “Biz cumhurbaşkanlığı için milletimizi ifrat ve tefrit yerine dengeye, ayrışmaya değil bütünleşmeye davet ediyoruz. Bir tarafta sevgi, huzur ekmeye gelmiş Ekmeleddin Bey, öbür tarafta kin ve öfkeyi siyasetin gereği gören Erdoğan var.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri