Oktay Vural: Akp-pkk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne Kumpas Kuruyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP-PKK'nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kumpas kurduğunu söyledi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, AKP ve PKK'nın ülkeyi birlikte yönettiğini ifade etti. PKK'nın silah bırakmadığını ama...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP-PKK'nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kumpas kurduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, AKP ve PKK'nın ülkeyi birlikte yönettiğini ifade etti. PKK'nın silah bırakmadığını ama hükümetin tıpış tıpış görüştüğünü dile getiren Vural, millete yalan söylediklerini vurguladı. Millete yalan söyleyerek ülkenin yönetilemeyeceğini kaydetti. Terör örgütünün çekilmesine ilişkin o dönem atılan gazete başlıklarını gösteren Vural, "Silah bırakma yok, çekilme yok ama çekilme yalanıyla millet aldatıldı." dedi.

PKK terör örgütünün namlunun ucunda hükümeti oynattığını söyleyen Vural, terör örgütünü meşru görüp, yalanlarıyla milletin aldatıldığını, kandırıldığını belirtti. AKP-PKK koalisyonunun, bunları pazarlayanların milleti kandırmaya devam ettiğini ifade eden Vural, "Aslında çözüm süreci falan yok. Türkiye'yi çözmek istiyor. AKP-PKK, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kumpas kuruyor. Analar ağlar tehditiyle kumpas kuruyor. Süreç, şantaj, tehdit, taviz, teslimiyet şeklinde tıkır tıkır işlemektedir." diye konuştu.

"Bıraktılar, çekildiler yalanlarıyla nereye kadar gideceğiz?" diye soran Vural, bu memleketin hepimizin olduğunu ifade etti. "Yıkım koordinatörü" diye nitelediği Atalay'ın sözlerini hatırlatan Vural, niyet tazeleme değil nikah tazeleme yapıldığını söyledi.

Gezi Parkı eyleminden darbe çıkaran AK Parti'nin 40 kişinin öldüğü Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerden ortaklık çıkardığını, nikah tazelediğini belirten Vural, "Hükümetin derhal yapması gereken şey; terör örgütü PKK'nın kayıtsız şartsız silahı derhal bırakması. Bu silahlar Türk milletine, devlete yönelik bir tehdittir, derhal kayıtsız, şartsız silah bırakılacaktır. Hükümet şunu açıklamalıdır; milli kimlik ve egemenliğinden taviz verilmeyecektir. Egemenlik bölünmez bir bütüntür. Hiçbir grup ve kimseyle paylaşılamayacaktır, üniter yapı muhafaza edilecek. Milletin dili, egemenliği, kimliği, devletin vasfı kesinlikle kırmızı çizgiler olduğunu kararlılığını ortaya koymalıdır. PKK ile yaptığı görüşmelerde çözüm olarak görüştüğü konuları ivedilikle millete açıklamalıdır." şeklinde konuştu.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Dersim'deki olaylar sebebiyle özür dilemesine de değinen Vural, Kılıçdaroğlu'nun derhal bir açıklama yapmasını istedi. Böyle bir özür dilenmesi konusunda derhal açıklama yapılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili Vural, "Bu kadar oda sıfırlanamayan paralar için mi? Geçit, nakil işlemleri için mi kullanılacak?" ifadelerini kullandı. "İsrafın, kibrin, kibirli bir zihniyetin eseridir." diyen Vural, şunları ekledi: "Bu açıkçası, bu zihniyetin özellikle Cumhurbaşkanlığı Sarayı üzerinden gösteriş yapması, açıkçası ve gösterişten medet bulması, pullar çıkması; bundan sonra rezidans yapılacak. Bir külliyat yapıyor."

Binanın, Cumhurbaşkanlığı keyfi için yapılmış bir saray olduğunu dile getiren Vural, Cumhurbaşkanı'nın Başbakanlık binasını işgal ettiğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri