Okçulukta yeni bir dönem başlıyor

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, yaptığı açıklamada, açık hava yarışmalarına ara verdiklerini belirterek, sporcuların performanslarının artırılması için yoğun kamp programı uygulaması yapacaklarını kaydetti.

İtalya'nın Torino kentinde 2011 Dünya Şampiyonası'nın gerçekleştirileceğini ve müsabakalarda olimpiyat kotası dağıtılacağını ifade eden Topaloğlu, ''Ağustos ayında olimpik programı hayata geçiriyoruz. Programda yaklaşık 20 kadar gencimizi çeşitli kamplara alarak performanslarını yeniden değerlendireceğiz. Spor bilimcileriyle ortak çalışmalar yürüterek şampiyonada olimpiyat kotası alabilmelerini sağlamak istiyoruz'' diye konuştu.

''Hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatlarına tam kadro (3 bayan, 3 erkek) gitmek'' diyen Topaloğlu, şunları söyledi:
''Olimpik program Ağustos ayından başlayarak 2011 Haziran ayına kadar devam edecek bir süreç. Bu programda sporcuların performanslarını yukarı taşıyacağız. Kamplara aldığımız sporcuları kendi aralarında da yarıştıracağız. Rekabet ortamı da oluşturulacak. Ayrıca bu 20 kişilik kadro içinde hareketlilik devam edecek. Dışarıda kalmasına rağmen, performansları artanları programın içine dahil edeceğiz. Çünkü Torino'daki kota şampiyonasına 6 kişi gidecek. Bu nedenle en iyi 6 kişiyi belirlememiz gerekiyor.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri