Okçular Macaristan’da boy gösterdi

Dünyanın en büyük geleneksel kültür festivali Macaristan’da yapıldı

Dünyanın en büyük geleneksel kültür festivali Macaristan’da yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Budapeşte’de başlayan ve Bács-Kiskun Eyaleti Bugaç Ovası’nda sürdürülen program 10 Ağustos akşamı yapılan büyük bir gösteriyle sona erdi.Türkiye’yi temsilen Kurultay’a katılan Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Genel sekreteri Ömer Koç, Kurultay hakkında detaylı bilgiler verdi. Federasyonun bu faaliyetlere katkı sağlamaya devam edeceğini hatta bu kapsamdaki faaliyetlerde Geleneksel Türk Okçuluğu hakkında kültürel ve sportif amaçlı tanıtım yapacaklarını bildirdi. Koç” Yıllarca unutulmaya yüz tutmuş Okçuluk kültürümüzü yeniden ihya etmek ve bunun gibi çok büyük organizasyonlarda tanıtımını yapmak gerçekten gurur verici, inşallah ecdadın diktiği bu kutsal bayrağı daha ileri noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu yıl Macaristan’da dördüncüsü yapılan ve iki yılda bir düzenlenen kurultaya Turan coğrafyasının 27 ülkesinden katılım sağlandı. Organizasyonun Türkiye ve Avrupa ayağı Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği (UKİD) tarafından gerçekleştirildi. Kurultay’ın resmi açılışı 7 Ağustos’ta Macar Parlamentosu’nda Meclis Başkanvekili SandorLazsek’in özel oturumdaki konuşmasıyla yapıldı. Macar Devleti ve Parlamentosu’nun böyle bir etkinliği desteklemekten mutlu olduğunu ifade eden Lazsek, 27 ülkeden gelen 300 civarındaki temsilciye ‘hoş geldiniz’ dedi. Heyetlerin takdimi esnasında bilhassa Doğu Türkistan (Uygur), Kıbrıs ve Kırım temsilcilerine yapılan tezahürat dikkat çekti. Macar Turan Vakfı Başkanı AndraşBiro da yaptığı konuşmada değişik ülkelerden gelen heyetleri selamladı, Türk coğrafyasında bilhassa başta Irak, Suriye, Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere kan akan bölgelerde bir an önce barışın sağlanması temennisinde bulundu.

Bugaç Ovası’nda 8 Ağustos’ta başlayıp 10 Ağustos akşamı sona eren festival programında ise geleneksel göçebe hayatını ortaya koyan sergi ve gösteriler yanında Macaristan dışından gelen grupların da sahne aldığı müzik, folklor ve geleneksel spor gösterileri yapıldı. Alanda 500 civarında geleneksel Turan çadırı kuruldu, 320 atlının katıldığı birbirinden güzel gösteriler nefes kesti. Festivale katılan ülke ve bölgelere ait bayrakların atlılar tarafından alana getirilişleri coşkun alkışlarla karşılandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri