Öğretmenlik Meslek Kanunu eksik ve sorunlu’

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, TBMM’de görüşülen Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifi üzerine Gelecek Saadet Grubu adına söz aldı.

Ekici, “Kanun teklifinin geneline baktığımızda eğitim camiasının ve özellikle öğretmenlerimizin sorunlarını çözmeye yönelik düzenlemelerin eksik ve bazı maddelerinin sorunlu olduğunu görmekteyiz” dedi.

İktidar tarafından hazırlanan kanun teklifinin eksik ve sorunlu olduğunu ifade eden Ekici, şunları söyledi: “Kanunun kapsamından başlayacak olursak; Kanun esas olarak bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmen ve yöneticileri kapsamaktadır. Belli maddelerdeki düzenlemeler ise özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenleri de kapsamaktadır. Özellikle eğitim çalışanlarının şiddetten korunması ve kariyer basamaklarında ilerleme konusunda özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin de kapsama alınmış olmasını olumlu buluyoruz. Ancak özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin sadece ilgili kariyer unvanlarını alacak olmaları, buna karşın unvanın getireceği özlük haklarını elde etmelerini sağlayacak bir düzenlemenin yapılmamasından hareketle kanunun kapsayıcılığı bu açıdan zayıf kalmıştır”

Özel okul öğretmenlerinin sorunlarını dile getiren Ekici, “2014 yılında değişen 5580 sayılı kanuna göre özel öğretim kurumlarındaki öğretmenler asgari ücret ile çalıştırılabilmektedir. Hatta maalesef özel sektörde asgari ücretin de altında çalıştırılan öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Bu durum öğretmenlik mesleğinin toplumsal imajına zarar vermektedir. Ancak bu kanunda bu sorunlara ilişkin herhangi bir düzenleme yer almamıştır. Özellikle mülakat konusu birçok öğretmen adayının hayallerini yıkan, umutlarını söndüren bir uygulama olmuştur. Her gelen bakanın atama süreci ile ilgili kendi inisiyatifini kullanarak usul değiştirmesi öğretmenlerin hazırlık süreçlerini ve motivasyonlarını olumsuz yönde etkilemiştir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri