Öğretmenlerle uğraşmayın!

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata hükümetin eğitim politikasını ve öğretmenlere olan yaklaşımını eleştirdi

“Öğretmenlerle uğraşmayı bırakıp sahip çıkın” diyen Ata, “Öğretmenleri yok ederseniz geleceği de yok edersiniz” dedi.

SAMİMİYETSİZ AÇIKLAMALAR YAPILACAK
Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması düzenledi. Şube binasında yapılan toplantıda konuşan Şube Başkanı Tanfer Ata, “Bugün Öğretmenler Günü. Yıl boyunca öğretmenleri rencide edenler, itibarsızlaştıranlar, öğretmenleri devletin omuzlarında bir yük gibi göstermeye çalışanlar bu gün içi boş, samimiyetsiz açıklamalarla öğretmenleri övecekler. Yıl boyunca az çalışıp çok kazandığını söyledikleri öğretmenlerin yaptıklarının kutsiyetinden bahsedecekler. Bizde bir günlüğüne mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.
EĞİTİMİ ÖZELLEŞTİRECEKLER
Eğitimde özelleştirmeye yönelik hazırlıklar yapıldığını ve buna yönelik adımların atılmaya başladığını belirten Ata, “ Devlet memurluğu ve iş güvencesi yok edilmeye çalışılıyor. Anlaşılan o ki zamanla eğitim ve öğretimi yerel yönetimlere bırakıp sözleşmeli öğretmen modeline geçecekler. Bu tehlikeli bir  gidişattır. Öğretmenleri maddi kaygılarla itibarsızlaştırırsanız geleceği yok edersininz” diye konuştu.
SİZLERİ O KOLTUKLARA GETİREN ÖĞRETMENLERDİR
4+4+4 Eğitim sisteminin öğretmenleri mağdur ettiğini söyleyen Ata, 50 bin öğretmenin norm fazlası duruma düşürüldüğünü, 42 bin öğretmenin ise alan değiştirmeye zorlandığını belirtti. 2013 yılında öğretmenlere öngörülen zam miktarının yüzde 3+3 olduğunu hatırlatan Ata, “Fakat elektiriğe, doğalgaza, akaryakıta yüzde 20'nin üzerinde zam yaptılar. Onlardan tek isteğimiz biraz samimim olsunlar ve öğretmenlerle uğraşmayı bıraksınlar. Unutmayın ki sizleri bu karalar almanızı sağlayan koltuklara oturmanızda size yardımcı olan, yetiştiren öğretmenlerdir” dedi.
YUNUS ALTINBEYAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri