Öğretmenleri unutmadılar

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sendika binasında kutlama programı düzenleyen Eğitim-İş Konya şubesi emekli olan öğretmen üyelerini eğitime verdikleri hizmetler ve sendikaya katkılarından dolayı plaket verdi

Eğitim-İş Konya Şubesinin 24 Kasım Öğretmenler Günü programına Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Mehmet Emin Karakurt, yönetim kurulu üyeleri, eğitim-İş eski Genel Başkanı Veli Demir, eski Genel sekreteri Mehmet Altıntop, Eski Konya İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Turcan, emekli olan öğretmenler ve sendika üyeleri katıldı.   Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Mehmet Emin Karakurt konuşmasında öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayarak, “Bugün Kurtuluş Savaşımızın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmeni olmasının 88. yıldönümü. Bugün Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında merkezi görevi eğitime ve öğretmenlere vermiştir. Onun 'Bir topluluğun ulus olabilmesi için kesinlikle eğiticilere, öğretmenlere gereksinimi vardır' sözleri bunun en güzel örneğidir. Bugün, eğitimi özelleştirmeye, bilimsel-laik eğitimi özünden kopartıp öğretim birliğini kaldırmaya çalışan bir anlayış iş başındadır. Eğitimi kamu hizmeti olmaktan çıkartıp, öğretmenlerin ve tüm eğitim çalışanlarının iş güvencesi yok edilmeye çalışılıyor. Öğretmenlerimizin yaşam koşulları, yapılan bu düzenlemelerle, diğer kamu çalışanlarının gerisinde kalmıştır. Öncelikle eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin yanı sıra, çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilecekleri bir ortamın oluşturulmasını istiyoruz. Bütçeden Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan pay, ne eğitimdeki alt yapı sorunu çözecek ne de eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılayacak orandadır. Eğitim-İş olarak; eğitimin ulusal, bilimsel, laik ve kamusal esaslara dayandırılmasının yanında, parasız olmasını, öğretmenlerin sosyo-ekonomik statülerini yükseltecek önlemler alınmasını,  eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaratacak uygulamalara son verilmesini,  ülkemizin koşulları göz önünde bulundurularak, yeni bir öğretmen yetiştirme sistemi geliştirilmesini, sözleşmeli öğretmen alımına ve mülakat uygulamalarına son verilmesini, eğitimde ithal müfredat programları yerine, ulusal, laik, bilimsel ve halktan yana programlar uygulanmasını talep ediyoruz. Bütün öğretmenleri saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

EĞİTİM SÜREKLİ KÖTÜYE GİDİYOR

Eğitim-İş Eski Genel Başkanı Veli Demir de konuşmasında öğretmenliğin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Mustafa Kemal aldığı eğitimle milliyetçi, antiemperyalist, devrimci olmuştur. Köy Enstitüleri eğitimde önemli bir hizmet vermiştir. Burada iş, çağdaşlık ve üretim için eğitim verilmiştir. Eğer Köy Enstitüleri kapanmasaydı Türkiye bugün yaşadığı hiçbir sorunu yaşamazdı. Mustafa kemal halkımızla birlikte ulusumuzdan emperyalizmi def etmişse elbette ülkemizde bu karanlık günlerden çıkacaktır. Öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.   Eski Konya İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Turcan da konuşmasında eğitimin iyice kötüye gittiğini ifade ederek, “Öğretmenlik önemli bir meslektir. Geldiğimiz nokta da eğitim iyice kötüye gidiyor. Özellikle öğretmenler olarak ülkemizin geleceğine sahip çıkalım. İyi öğretmen yetiştirmenin yolu çağdaş ve laik bir eğitimden geçer. Bütün arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum.” Konuşmaların ardından Eğitim-İş üyesi emekli olan öğretmenlere plaket verildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri