Öğretmenlere Madde Bağımlılığı Uyarısı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte bazı illerde yetkililer madde bağımlılığı ile ilgili çalışma başlattı. Sivas’ta Okul Müdürleri ve öğretmenlerle yapılan toplantıda yapılması gerekenler anlatıldı. Vali Yardımcısı...

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte bazı illerde yetkililer madde bağımlılığı ile ilgili çalışma başlattı. Sivas’ta Okul Müdürleri ve öğretmenlerle yapılan toplantıda yapılması gerekenler anlatıldı. Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Okullarda ise madde bağımlılığı ile karşılaşıldığında öğrenciyle iyi bir iletişim kurularak gerek önleyici gerekse madde bağımlılığının tedavisinin sağlanması hususunda öğretmenlere büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, "Gençlerimizi madde bağımlılığı tuzağından uzak tutmamız ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında Okul yöneticileri ve öğretmenlere yönelik ‘Madde Bağımlılığı İle Mücadele’ toplantısı düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Ülkemizin, gerek uyuşturucu madde üretimi ve gerekse bu maddeleri tüketme konumunda olan ülkeler arasında maalesef bir köprü durumda kaldığına işaret etti. Kolluk kuvvetlerinin bu trafiğin önlenmesi konusunda hassasiyet gösterdiğini kaydeden Kalaylı, gerek geçiş güzergâhlarında yapılan yol kontrolleri gerekse uyuşturucu ticaretiyle uğraşan kişi ve örgütlere yönelik operasyonel faaliyetlerin sürdüğünü belirtti.

"Üzülerek belirtirim ki madde bağımlılığı daha alt yaşta olan gençlerimiz ve çocuklarımıza kadar inmiştir." diyen Ömer Kalaylı şöyle devam etti: "Madde Bağımlılığı İle Mücadele’ top yekün mücadeleyi gerektirmektedir. Gerek kamu kurumları, gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse toplumumuzun tüm kesimleri bu sorun ve tehdit karşısında gerekli hassasiyeti göstermelidir. Okullarımızda ise böyle durumlarla karşılaşıldığında öğrenciyle iyi bir iletişim kurularak gerek önleyici gerekse madde bağımlılığının tedavisinin sağlanması hususunda ilgili kurumlarla irtibata geçilmesi dahil siz değerli öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Gençlerimizi madde bağımlılığı tuzağından uzak tutmamız ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. 2014-2015 yılı eğitim-öğretim yılının başladığı bu günlerde bu konunun bu eğitim-öğretim yılında daha fazla üzerinde durulması ve konu üzerinde hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir."

Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda toplumda herkese bir görev düştüğünün altını çizen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hasan Aykut ve İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar da Madde ve Alkol Bağımlılığı vakalarının azalması ve sona ermesi için işbirliği yapılması gerektiğine işaret etti. Sosyal Hizmet Uzmanı Bahattin Karaoğlan da ‘Madde Kullanım Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma yollarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri