Öğretmenler velileri tek tek dolaştı

Karatay Büyüksinan Mehmet Fatma Dalan İlköğretim Okulu, okul- veli ilişkisi geliştirmek için Deniz Yıldızı isimli sosyal sorumluk projesini sürdürüyor

Karatay Büyüksinan Mehmet Fatma Dalan İlköğretim Okulu, okul- veli ilişkisi geliştirmek için ‘Deniz Yıldızı’ isimli sosyal sorumluk projesini sürdürüyor. Fen ve Teknoloji Öğretmeni Süheyla Ünal, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülçin Koca, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Zeynep Yıldırım Bağcı, Okul Rehber Öğretmeni Yasin Özkan ve Okul Müdürü Gürcan Öztürk ders çıkışı velileri tek tek dolaşarak bilgi alıyor. Tüm şartlara rağmen günde ortalama 6 ev dolaştıklarını söyleyen Okul Müdürü Gürcan Öztürk, ziyarette öğrencilerin çalışma ortamlarını, maddi durumlarını ve yaşam şartlarını geniş olarak incelediklerini ifade etti. Öztürk, “Yoksulluğun başarı üzerindeki olumsuz etkilerini görüp çözüm yolları üretmeye çalıştık. Maddi durumu çok kötü olan ailelerin desteklenmesi için Karatay Belediyesi ve Karatay Sosyal Yardımlaşma Derneği Vakfı ile resmi yollardan iletişime geçtik. Yazışmaların sonuçlarını takip ederek bu yardımların en kısa sürede ihtiyaç sahibi ailelere ulaşacağı umudundayız. Bunun dışında öğretmen arkadaşlarımız bireysel gayretleriyle öğrencilerimiz ve ailelerine destek oldu” dedi.

Asıl amaçlarının verimli ders çalışma alışkanlığının çocuklara öğretilmesi olduğunu aktaran Öztürk, “Bu doğrultuda ailelerle yapılan görüşmeler olumlu sonuçlar vermeye başladı. ‘Deniz Yıldızı’ olarak ekibimiz, gayretlerinin karşılığını kısa sürede almaya başladı. 6 aydır yapılan ev ziyaretlerinde 300’e yakın aile ile birebir görüşme yapıldı.  Öğrencilerimiz ve velilerimizdeki olumlu değişimleri gözlemlemekteyiz. Ekip olarak projemizin tüm okullarda bu yönde bir çığır açmasını temenni ediyoruz” diye konuştu. Önceki gün de Rabia Baş isimli öğrencilerinin evine giden ekip, öğrenci velisi üzerinde anket yaparak, öğrenci ve aile hakkında geniş bilgiler edindiler. Proje görevlisi ve Fen ve Teknoloji Öğretmeni Süheyla Ünal ise, ilerleyen zamanlarda farklı sosyal sorumluluk projeleri de yapacaklarını söyledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri