Öğretmenler Müjde Bekliyor

İl içi ve il dışı atama süreci yakında başlayacak

2010 yılında Kpss sınavında kopya çekilmesi iddiaları nedeni ile öğretmen atamaları Aralık ayında yapılmıştı. Hala konu ile ilgili yargı süreci devam etmektedir. 2010 yılı Aralık ayında atananlar bu sene isteğe bağlı yer değişikliği isteğinde bulunamayacaklar. Bakanlığın 2010 yılında yaptığı zorunlu erteleme nedeni ile öğretmenler mağdur olacaktır. 2010 yılında atamalarda adaleti sağlamak için ertelenen atamalar başka bir adaletsizliğe neden olmuştur. Sendikalar bu hususta Bakanlığı uyardılar! Ancak Bakanlığın nasıl bir yol izleyeceği belirsiz durumda!

“Yer değiştirmeye esas tarih 31 Aralık olmalıdır”
Kılavuz geçen yıllardaki gibi yayınlanırsa öğretmenler mağdur olacak. Yer değiştirmelere esas tarih 30 Eylül’dür. MEB yönetmelikte bu yıla mahsus bir değişiklik yapmalıdır. İsteğe bağlı yer değiştirmeler için 31 Aralık tarihini esas almalıdır. Bu sene ilk defa tayin isteyecekler için yer değiştirme tarihi 31 Aralık olarak belirlenmez ise 2010 yılında atanan öğretmenler mağdur olacaktır.
Kopyacılar nedeni ile mağdur olan bir öğretmenin mailini sizlerle paylaşmak istiyoruz.” “Değerli Hocam. Ben 2010 da yapılan sınavda yaşanan kopya olayının mağdurlarındanım. 2 yıl önce yaşadığımız mağduriyetten bilginiz vardır. Kopya çekilen sınavda kopyacılar nedeniyle puanlarımız düşük geldi ve bizim atanmak istediğimiz yerlere kopyacılar atandı biz de kaderimize razı olup doğunun ücra yerlerine başımızı alıp gittik kırgın ve ümitsiz bir şekilde. Evet şimdi o günleri unutmadık, o gün yaşadığımız mağduriyetleri ama şimdi yine o olaylardan dolayı mağdur olacağız. Meb in il dışı yer değiştirme yönetmeliğine göre il dışı tayin istemek için zorunlu hizmetten muaf olmak veya atandığı okulda 3 yıl çalışma şartı aranıyor. Ben 2010 Aralık ayında atandım. Halbuki ÖSYM nin güvenliğini sağlayamadığı sınavda en geç 15 Eylül de atamam yapılması lazımken aralıkta atandım. Bu sene de bu nedenlerden dolay 3 aydan tayin hakkını kaybediyorum. Bu konuda mağduriyetimizi dile getirmenizi rica ediyoruz. 2 yıldır yaşamaktan bıktığım, hayallerimin söndüğü bu yerde 1 yıl fazla kalmak istemiyorum burada bu zamana kadar nasıl sabrettim kimse bilmiyor ama artık burada dayanacak gücüm kalmadı. Artık o yıldan beri başlayan mağduriyetler zinciri yüzünden döktüğüm gözyaşları bitsin. Sizden ricam bu konuda bize yardım edin ve mağduriyetimizi dile getirin. 2010 Aralık atamasında mağdur olan arkadaşlarım adına şimdiden teşekkürler...”

personelmeb.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri