Öğretmenler Kobani İçin İş Bıraktı

Kahramanmaraş’ta Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto ederek, iki günlüğüne iş bıraktı.Ellerinde, ‘Diren Kobani’, ‘Barış için savaşana selam olsun’, ‘Her yer Kobani her yer direniş’,...

Kahramanmaraş’ta Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto ederek, iki günlüğüne iş bıraktı.

Ellerinde, ‘Diren Kobani’, ‘Barış için savaşana selam olsun’, ‘Her yer Kobani her yer direniş’, ‘Yasaklar sizin olsun sokaklar bizim’ yazılı pankartla Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan grup, burada basın açıklaması yaptı.

Sendika üyelerinin kamuoyunda Kobani saldırısına karşı duyarlılığı artırmak amacıyla iki günlüğüne iş bıraktığını belirten Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Tekardıç, IŞİD saldırılarından AK Parti'nin sorumlu olduğunu öne sürdü.

Ülke gelinde günlerdir yapılan uyarıların dikkate alınmadığını hatırlatan Tekardıç: “Türkiye’de günlerdir emek ve demokrasi güçleri Kobani’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmeye çalışmakta, kamuoyunun yeni bir katliama karşı uyarmaktadır. AKP hükümetinin bütün dünya tarafından bilinen IŞID’e desteği ve sempatisi son birkaç gün içinde ülke çapında yapılan IŞİD protestolarına yönelik devlet şiddeti ile bir kez daha onaylanmıştır. Hizbullah ve IŞİD yandaşları dün Türkiye’nin dört bir yanında Kobani direnişine sahip çıkan halka silahlarla satırlarla ve gaz bombalarıyla saldırarak 23 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına sebep olmuştur.” diye konuştu.

Türkiye’nin Kobani politikasıyla çözüm sürecinin zarar göreceğini ifade eden Tekardıç şöyle konuştu: “Kürt sorunun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümündeki umutlar Türkiye’nin Kobani politikası ile tamamen bitirilmek istenmektedir. Bunun anlamı Türkiye’nin siyasi iktidar eliyle yeni bir kaos ortamına sürüklemek istenmesidir. Bu kaostan en çok zarar görecek olan Türkiye’deki emekçiler, halklar ve tüm ezilenler olacaktır.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri