Öğretmenler İş Bıraktı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde öğretmenler iş bıraktı. Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş bir günlük iş bırakma eylemi dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim Sen Ereğli İlçe Temsilcisi Tayfun Öztürk, Atatürk Anıtı önünde...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde öğretmenler iş bıraktı. Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş bir günlük iş bırakma eylemi dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Türk Eğitim Sen Ereğli İlçe Temsilcisi Tayfun Öztürk, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada 24 Eylül tarihinde Türkiye genelinde iş bıraktıklarını, okullarda ziller çalsa da iş başı yapmadıklarını söyledi. Öztürk, şöyle konuştu: "Çünkü 2012 ve 2013'te yandaş sendikaların hükümetle kol kola girip memuru pazarladığı toplu sözleşme rezaletinin günümüze ve 2015'e etkilerini, Türkiye'de başta kira, gıda, ulaşım olmak üzere ekonominin birçok alanında olağanüstü fiyat artışını, Enflasyon rakamlarının eksik ilan edilmesini, öğretmenin alım gücünün 2001 krizi sonrasında 4,5 çeyrek altından günümüzde 4 çeyrek altına düşmesini, son onbeş yılda ilk defa enflasyon farkı almayışımızı, nöbet görevine ücret ödenmeyişini, öğretmene angarya yüklenmesini, bir günde 6 saat ek derse girilse bile alınan ücretin normal mesai ücretine ulaşmamasın; bunlardan başka eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin can güvenliğinin umursanmamasını, eğitim çalışanları üzerindeki siyasi baskıyı, adam kayırmacılığı ve torpili, öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının itibarlarına yapılan tehdit, tahkir ve saldırıları, öğretmenlere getirilmesi düşünülen zorunlu yer değiştirmeyi protesto etmek için toplandık."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ötekileştiren anlayışını kökünden reddettiklerini ifade eden anlayışını kökünden reddettiklerin belirten Öztürk, "İnsanların paralelci, AKP'li, CHP'li, ülkücü, imam hatipli, imam hatipli olmayan ve benzeri şekillerde fişlenmesini, yönetim kadrolarında, hatta memur adaylıklarında bile sen bizden değilsin sen bizdensin şeklindeki yaklaşımları lanetliyoruz." dedi.

Öztürk AK Parti milletvekilleri ve bürokratlarına seslenirken ise "Zonguldak'ta, Ereğli ‘Benim sözümü dinlemeyecek okul yöneticisi atanmayacak; yakın bir zamanda Zonguldak milletvekilleri bile benim irademle seçilecek' zihniyetindeki burnu büyüklerin o koca burunlarını sürtecek bir delikanlı bulamıyor musunuz? Aranızda kendisini Ramses görenlere, onlara Allah'tan gayrı büyük olmadığını gösteremiyor musunuz? Ereğli'de birtakım kimseler selden kütük kapma, zenginliklerine zenginlik katma peşindedir.Türk Eğitim Sen olarak milletin malını mülkünü çalanları, milletin makamına göz dikenleri, haksız kazanç peşinde koşanları kamuoyuna ilan etmek boynumuzun borcu olmuştur." ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sırasında katılımcılar, "Birleşe Birleşe Kazanacağız", "Susma Haykır, Rotasyona Hayır" gibi sloganlar attı, öğretmenlerin sorunlarının yansıtıldığı dövizler taşıdı. Eyleme Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş üyesi yaklaşık yüz kadar öğretmen katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri