Öğretmenler İş Bıraktı

Adana’da, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş üyesi öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı. Eylem için Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş, İnönü Parkı’nda toplanırken, Eğitim Sen üyeleri Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya...

Adana’da, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş üyesi öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı. Eylem için Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş, İnönü Parkı’nda toplanırken, Eğitim Sen üyeleri Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan sendika üyeleri, hükümetten, milli eğitimde hukuku hiçe sayan uygulamaları durdurmasını istedi.

Türk Eğitim Sen adına açıklama yapan 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, "Bugün AKP hükümetinin eğitime, eğitim ve bilim emekçilerine yönelik saldırılarına dur demek için öğretmene rotasyon, siyasi kadrolaşma, eğitimdeki muhafazakârlaştırma, güvencesiz ve angarya çalışma, özel okullara kaynak aktarma gibi uygulamalar karşısında demokratik, laik, bilimsel ve kamusal eğitim taleplerimizi dile getirmek için buradayız.” dedi.

Haksızlıklara, hukuk tanımazlığa, adam kayırmalara karşı isyanın doruğa çıktığı bir gün yaşadıklarını dile getiren Köse, yandaş yönetici atamalarına hayır demek için toplandıklarını aktardı. Basın açıklamasının ardından öğretmenler İnönü Caddesi’nden 5 Ocak Meydanı'na kadar yürüdü. Burada hep birlikte Andımız’ı okuyan öğretmenler Çakmak Caddesi’nden yürüyerek İnönü Parkı'na geldi. Öğretmenler, burada saygı duruşundu bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı. Eğitim İş ve Eğitim Sen üyeleri de aynı güzergâhtan yürüyerek, başladıkları yerde eylemlerini sonlandırdı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri