Öğretmenler Günü Sivas'ta Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Sivas’ta düzenlenen törenle kutlandı. Törende yeni göreve başlayan öğretmenler yemin ederken, emekli olanlara hizmet şeref belgesi takdim edildi. Konuşmalarda öğrencilerin sadece bilgilerle değil, manevi duygularla...

24 Kasım Öğretmenler Günü Sivas’ta düzenlenen törenle kutlandı. Törende yeni göreve başlayan öğretmenler yemin ederken, emekli olanlara hizmet şeref belgesi takdim edildi. Konuşmalarda öğrencilerin sadece bilgilerle değil, manevi duygularla da yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde Öğretmenler Günü töreni düzenlendi. Hacı Mehmet Sabancı Lisesi tarafından organize edilen programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, yaptığı konuşmada, Öğrencileri sadece bilgilerle değil, manevi duygularla da donatmak gerektiğine vurgu yaparak, “Bu durum tıpkı bir kuşun iki kanadı gibidir. Kanatlardan biri bilgi diğeri ise manevi duyguları oluşturur. Maddi yönden yetiştirilen bir öğrenci, buna karşın manevi yönden de yetiştirilemezse o kuş uçamaz.” dedi.

Emekli Öğretmenler adına konuşan Bekir Sıtkı Şekerci de, Mesleği 30 yıl yaptıklarını belirterek, “Belki de saçımızı ağartan belimizi büken bu 30 yılda yaşadıklarımız ve yapamadıklarımızdır. İşte bu ağır görevleri sebebiyle öğretmenlerimizi karanlık bir gecede etrafını aydınlatmak için ışık yakan bir insana benzetiyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Alim Barut ise “Eğer geleceği görmek; Gelecekte ne olacağını nasıl olacağını bilmek isteyen varsa eğitim camiasına, eğitimin kalitesine ve öğrencilerin durumuna bakmaları gerekir.” ifadesini kullandı.

Hacı Mehmet Sabancı Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği kutlama programında oratoryo, müzik ve şiir dinletileri sunuldu. Törende stajyerlikleri kaldırılarak yeni göreve başlayan 32 öğretmen, Türk bayrağına el koyarak yemin etti. Öğretmenlerin heyecanlı oldukları gözlenirken, 30 yılını devirerek emekli olan öğretmenlere de teşekkür plaketi ve hizmet şeref belgeleri takdim edildi.

Daha sonra ise Güzel Sanatlar Galerisi'nde gönüllü öğretmenler fotoğraf grubu tarafından günün anlam ve önemine binaen sergi açıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri