Öğretmenler 6 saat ek ders ücreti istiyor

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, öğretmenlerin tuttukları nöbet için ek ücret almaları gerektiğini söyledi

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, “Milli Eğitim Bakanlığı Nöbet görevleri için 6 saat ek ders ücreti ödenmesi talebimizi bir an önce yasal düzenleme yaparak hayata geçirmelidir. Yıllardır Öğretmenlere Nöbet görevi adı altında yaptırılan bu işe son verilmeli ve hakettikleri ücret ödenmelidir.”dedi. Sendika binasında basın toplantısında açıklamada bulanan Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Meslek gruplarının hemen hepsi nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret almaktadır. Bu durumun istisnası öğretmenlerdir. Öğretmenler tuttukları nöbet için ek ücret alamamaktadır. Bu ise vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de kabul edilebilir değildir. Bu sebeplerle, Eğitim Çalışanlarının gerçek adresi olan  Türk Eğitim Sendikası’nın Yönetim Kurulu 21.01.2015 tarih ve 07 sayılı kararı ile; 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 2. Döneminden itibaren MEB’e bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında “Nöbet Tutmama” eylem kararı almıştır. Anayasamız, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İLO Sözleşmelerince koruma altına alınan sendikal hak kapsamında ve  Sendikamızın almış olduğu karar doğrultusunda, söz konusu eyleme Türk Eğitim-Sen’e üye öğretmenler Türkiye çapında katılacaklardır. Eylemimiz yasalara uygundur. Eyleme katılmak suç değildir. Sendika eylemine katılmanın suç olmadığı yönünde yüzlerce Yargı Kararı bulunmaktadır.  Üyemiz olan Öğretmenler asli görevleri olan derslerine girecekler, ancak, her ayın ilk haftasına denk gelen günlerdeki nöbet görevlerini yapmayacaklardır. Bu nedenle; Milli Eğitim Bakanlığının ve Okul Müdürlüklerinin eylemimizi kırma girişimlerinden vazgeçerek, bu konuda bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Nöbet görevleri için 6 saat ek ders ücreti ödenmesi talebimizi bir an önce yasal düzenleme yaparak hayata geçirmelidir. Yıllardır Öğretmenlere Nöbet görevi adı altında yaptırılan bu işe son verilmeli ve hakettikleri ücret ödenmelidir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri