Öğretmene Facebook Yasağında Gözler Diğer Eyaletlerde

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin öğretmenlere sosyal medya üzerinden öğretmenlik mesleği ile ilgili bilgileri paylaşmasını yasaklanmasının ardından gözler diğer eyaletlerine çevrildi.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin öğretmenlere sosyal medya üzerinden öğretmenlik mesleği ile ilgili bilgileri paylaşmasını yasaklanmasının ardından gözler diğer eyaletlerine çevrildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eğitim Bakanlığı’nın bir sözcüsü mevcut okul düzenlemesine göre öğretmenlerle öğrenciler arasında olması gereken profesyonel ve pedagojik mesafenin korunmasının zaten gerekli olduğunu vurguladı.

Schleswig Holstein’de uygulamanın geçtiğimiz yıl başladığı ortaya çıkarken, bu eyalette hali hazırda öğrencilerle chat ve okul ile ilgili program yapılmıyor, öğrenim grupları kurulmuyor, not, ders ve kişisel bilgiler paylaşılmıyor.

Sosyal medyanın kullanılmamasının gerekçesini 'öğrencilere eşit şans vermek' olarak açıklayan Schleswig Holstein Eğitim Bakanlığı’ndan bir sözcü, “Uygulama, velilerin tümünün çocuklarının facebook’ta aktif olmasını istemediği ve bazı çocukların evlerinde bilgisayar dahi olmadığı için başlatıldı.” dedi.

Hamburg ve Mecklenburg Vorpommern eyaletlerinde öğretmenlerin sosyal medya aracılığı ile kendi aralarında ve öğrencilerle iletişim kurmasında ise bir sakınca görülmüyor.

Bremen eyaleti ise kuralları Baden-Württemberg gibi katılaştırmayı planlıyor. Eyalette öğretmenlerle öğrenciler arasında olması gereken mesafenin detaylı anlatıldığı bir kitapçığın çıkarılması planlanıyor. Sosyal ağlar üzerinden öğrencileriyle irtibat kurmayı önemseyen öğretmenlere ise kişisel hesapların yanında kamusal bir hesap açmaları ve öğrencilerle kamusal hesaptan irtibat kurmaları tavsiye ediliyor.

Aynı yola Saksonya eyaleti de başvurmak istiyor, ancak Saksonya eyaleti bunu kural olarak değil, tavsiye olarak duyurmak istiyor.

Bu konuda en katı kural ise Bavyera eyaletinde uygulanıyor. Bavyera’da öğretmenlerin twitter üzerinden öğrencileri takip etmesi bile yasak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri