Öğretmen sorunlarına yönelik önerge reddedildi!

İYİ Parti'nin "devlet ve özel sektörde çalışan öğretmenlerin sorunları", ve CHP'nin "öğretmenlerin özlük haklarına" ilişkin grup önerileri AK Parti ve MHP tarafından reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda İyi Parti'nin "devlet ve özel sektörde çalışan öğretmenlerin sorunları", ve CHP'nin "öğretmenlerin özlük haklarına" ilişkin grup önerileri ayrı ayrı görüşüldü. Önergeler AK Parti’li ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Partisinin grup önerisi üzerine söz alan İyi Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Öğretmenlerin çok ciddi sorunlarla uğraştığını savunan Sunat, "Öğretmenin özlük haklarını vermeyenler, onları yoksulluk sınırı altına itenler, itibarını yerle bir edenler, onurlarını çiğneyenler, öğretmenleri kategorilere ayıranlar her yıl olduğu gibi bugün yine öğretmenlere methiyeler düzüyor." dedi.

Sunat, öğretmenlerin huzurlu bir ortamda çalışamadıklarını, liyakatsiz idareciler tarafından baskı ve haksızlığa uğradığını, ekonomik, sosyal problemlerle mücadele ettiğini öne sürdü.

Siyasetin bu sorunları çözmek zorunda olduğunu belirten Sunat, bütün ısrar ve uyarılara rağmen iktidarın, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çıkardığını söyledi. Sunat, bu kanunun, iktidarın öğretmenlerin temel problemlerinden ne kadar habersiz olduğunu gösterdiğini savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri