Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 168. Yılı

Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Eğitim Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Pelin Yalçınoğlu, öğretmen okullarının kuruluşunun 168. yılı nedeniyle açıklama yaptı.Yrd. Doç. Dr. Pelin Yalçınoğlu, eğitim alanının tüm bil...

Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Eğitim Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Pelin Yalçınoğlu, öğretmen okullarının kuruluşunun 168. yılı nedeniyle açıklama yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Pelin Yalçınoğlu, eğitim alanının tüm bileşenleri ile bir ‘ticari sektör’ haline geldiğini öne sürerek, öğretmen okullarının öğretmen yetiştirme alanında hala hatırlanan önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Öğretmen okullarının devamında kurulan köy enstitülerinin de hala anılıyor olmasının öğretmen yetiştirmede niteliğin azaldığının bir işareti olarak görülebileceğini ancak elbette tek işaretin bu olmadığını belirten Yalçınoğlu, “1982’den beri 4 yılda öğretmen yetiştirmeye çalışan eğitim fakülteleri YÖK’ün talimatı ile iyi bir bal kabağı bile yetiştirilemeyecek bir sürede öğretmen yetiştirme işini sorgusuz sualsiz kabul etmişlerdir. Öğretmen yetiştirme sistemindeki bu dönüşümü neoliberal politikalardan bağımsız düşünmek mümkün değildir” dedi.

Eğitim sisteminin, her şeye rağmen öğretmen okulları deneyiminin oluşturduğu değerler ve ilk adımların 168 yıl önce atılan temel sayesinde bugünlere kadar gelebildiğini vurgulayan Yalçınoğlu, “Mevcut öğretmen yetiştirme politikaları ne yazık ki öğretmenleri eleştirel, etik, bilinçli, sorgulayan, evrensel değerlere sahip birer entelektüel ve profesyonel olarak yetiştirmekten uzaktır. Eğitim sistemi, her şeye rağmen öğretmen okulları deneyiminin oluşturduğu değerler ve ilk adımları 168 yıl önce atılan temel sayesinde bugünlere kadar gelebilmiştir" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri