Öğretmen eksikliği acilen giderilmeli

ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, “Öğretmen eksikliğinin bir an önce giderilmesi, öğretmenler arasındaki kadrolu, sözleşmeli ücretli ayrımının kaldırılması için acil ve kalıcı çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Merkezi tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, “Şuurlu nesiller, şuurlu hocaların elinde yetişecektir” diyerek, sözlerine başladı.

“Gavurun kalkanından bize fayda gelmez, kendi kalkanımızı kendimiz yapmalıyız” diyen Sürücü, daha sonra şunları kaydetti: “İşte bugün yaşananlardan şunu anlıyoruz ki eğitimde sanayide sağlıkta, hukukta ve tüm alanlarda özgün modeller ve çalışmaların yapılmasının ehemmiyeti yüksektir. Bu çalışmaları yapacak en büyük zenginliğimiz ise insan kaynağımızdır. Bunu sağlıklı planlı ve verimli bir şekilde yapması gereken kurum ise Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Milli Eğitim Bakanlığı'na ve ilgili kurumlara önerimiz ülkemizin yetişmiş akademik ve ehliyetli ve liyakatli insanlarından faydalanarak sorunların çözülmesi için adımlar atması, sivil toplumla bir olup ortak aklı çalıştırarak eğitimin kalitesini yükseltmesi ve güçlendirmesidir. Peki bizler her çözümü bakanlıktan mı bekleyeceğiz? Hayır. Milli meselelerin millî birlikle çözülebileceğini söylüyor ve toplumun tüm kesimlerinin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlatmayı bir görev kabul ediyoruz. Eğitimin içinde bulunduğu çıkmaz ile ilgili çözüm önerilerimiz gerek eğitim raporlanmız gerekse basın açıklamalarımızla kamuoyuna yetkililere duyuruyor ve iletiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın köklü değişiklikler yerine sadece öğretmenin değerinin düştüğü, ahlaktan uzak, gayri meşru ilişkiler üzerine kurulmuş televizyon dizi ve filmleri ile nesillerimizin ifsat edilmektedir. Internet ve sosyal medya üzerinden yapılan kirli algılar, siyasilerin ötekileştirici ve germe siyasetleri sorunlarımızı çözmek yerine arttırmaktadır. Öğretmen eksikliğinin bir an önce giderilmesi, öğretmenler arasındaki kadrolu, sözleşmeli ücretli ayrımının kaldırılması için acil ve kalıcı çalışmaların yapılması gerektiğini hatırlatmayı bir görev addediyoruz. Ortaöğretimde yapılmasi düşünülen yeniden yapılanmanın ilan edilen haliyle yaraya merhem olmayacağını sadece çözümsüzlüğü artıracağını hatırlatıyoruz. Çünkü yapılacak çalışma birikmiş sorunlara çözüm üreten bir çalışmaktan çok yarayi pansuman edici geçici bir çalışmadır. Bizler ÖĞ-DER olarak kötü gidişata dur demek için bu çalışmaları, toplantıları yapıyoruz. Milli Şuur Dergisi'nden yerel eğitim şuralarma kadar bir çok alanda ki çalışmalarımıza sadece üyelerimizi değil. eğitimle ilgili derdi olan herkesi yapılan ifsadları birlikte durdurmaya ve birlikte ediyoruz. Güzel işler yapmaya davet ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri