Öğretim Üyeleri Ve Sanayiciler Üsigem’de Beraber Çalışacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde, Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİGEM) kuruldu.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) bünyesinde, Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİGEM) kuruldu. Üniversiteyle sanayi arasındaki ilişkileri geliştirmek, ulusal ve uluslararası platformlarda teknolojiye dayalı alanlarda yenilikçi araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerine katkıda bulunmak için kurulan ÜSİGEM, sanayicilerle öğretim üyeleri arasında işbirliği hedefliyor. ÜSİGEM Müdürü Doç. Dr. Emin Ergun, merkezin faaliyetlerinin başladığını, ilk olarak sanayi kuruluşlarına yönelik ziyaretlerle bilgilendirmeler yapıldığını söyledi. Üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin sanayiyle ilişkilerini düzenleyecek bu tür merkezler bulunmamasından dolayı sıkıntı yaşandığını ifade eden Ergun, “Sanayici, özellikle üretim süreçlerini yönetmede yaşadığı problemleri çözmede, konunun uzmanı olan kişilere ulaşamıyor. Üniversite sanayi işbirliğinin yeni bir boyut kazanacağı akademisyen sanayici buluşması, ÜSİGEM çatısı altında sağlanacak.” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, TTGV gibi kurum ve kuruluşların sanayiciye çok çeşitli teşvik ve destekleri olduğunu belirten Müdür Ergun, “Sanayici, rutin üretim işleriyle uğraşmaktan bu tür teşvik ve desteklerden habersiz. Gerekli bilgilendirmeler yapılsa dahi yoğun bürokrasi karmaşasından dolayı proje hazırlama işlerine uzak duruyorlar. Akademisyenler de yoğun akademik çalışmaları arasında sanayi projelerine vakit ayıramıyor. ÜSİGEM, akademisyenle sanayiciyi proje pazarları, çalıştaylar gibi etkinliklerle bu platform altında biraraya getirmeyi amaçlıyor.” diye konuştu.

Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Engin Tan ise ilk olarak merkez bünyesinde Uygulamalı Mühendislik Topluluğu adı altında bir öğrenci kulübü kurduklarını, bu sayede öğrencilerin, teorik eğitimlerinin yanında hazırlayacakları lisans ve lisansüstü tezlerle sanayinin problemlerini çözmeye yönelik uygulamalar yapacağını vurguladı. Öğrencilerin mezuniyetten önce sanayiyle iç içe olacağını, bu sayede istihdamda da sıkıntı yaşanmayacağını anlatan Müdür Yardımcısı Tan, “Her ay üniversitede düzenlenecek seminerlerle sanayicinin de öğrencilere bilgi birikimlerini ve tecrübelerini aktaracak platform oluşacak. Akademisyenlerin öğrencilere bilgi aktarımında, günümüz teknolojilerinin takip edilmesi gerekir. Sanayici, teknolojiyi kullanmada üniversitelere göre bir adım önde, bu sebeple sahaya inmelerinin vakti geldi.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri