Öğrenciye İlgi Ve Yeteneğine Göre Kariyer Desteği

Turgut Özal Üniversitesi, eğitim gören ve mezun olmuş 6 bin 286 öğrencisinin kariyerini planlayacak. Proje öğrencilere staj yaptırmak ve istihdam imkanları sunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda ilgili öğrenciler ilgi ve yetenek testlerine sokularak...

Turgut Özal Üniversitesi, eğitim gören ve mezun olmuş 6 bin 286 öğrencisinin kariyerini planlayacak. Proje öğrencilere staj yaptırmak ve istihdam imkanları sunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda ilgili öğrenciler ilgi ve yetenek testlerine sokularak daha uygun iş ve staj imkanı sunulacak.

Turgut Özal Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Mezunlar Koordinatörlüğü öğrenciler için staj ve istihdam noktasında önemli bir adım attı. Proje kapsamında 6286 öğrencinin kariyeri planlanacak ve geliştirilecek. Bu kapsamda Referans-İş, Hukuk ve Yaşam Derneği, ANFED ve Tekno Bahar ile birlikte yol alınacak. 5 bin 401 önlisans, 885 lisansüstü ve 250 uluslararası öğrencinin okurken staj imkanları sağlayacak. Ayrıca bin 25 mezuna okul sonrası istihdam imkanları sunacak.

Konuyla ilgili Turgut Özal Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştaya projeye destek veren kurumların temsilcileri katıldı. Çalıştayda bilgi veren Kariyer Merkezi Müdürü ve İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ramazan Taş, 1 yıldır proje üzerinde çalışıldığını ve olgunlaştığını ifade etti. Çalıştayda proje kapsamında neler yapılacağını 14 ayrı başlıkta topladıklarını ve bu yol haritası üzerinde ilerleyeceklerini ifade eden Taş, bu kapsamda öğrencilerin kariyerlerini belirlerken lisans, yüksek lisans, doktora, TUS, yüksekokul ve uluslararası öğrenciler bazında ayrı ayrı ele alınacağını aktardı.

Doç. Dr. Taş planlama çalışma kapsamında öğrenciler yetenek ve ilgi testleri yapılacağını ve bunun sonunda öğrenci için kariyer haritası çıkarılacağını ifade etti. Taş, "Örneğin bir işletme öğrencisi alt dal olarak neye yatkın? Pazarlama maliye vs. bunu belirleyeceğiz ve ona göre o öğrenci için çalışma yapacağız." dedi. Proje yürütücülerinden Tekno Park'ın hazırlayacağı yazılımla uygun öğrenciye uygun işi bulacağını kaydeden Taş, bunun için staj yeri imkanları sunulacağını ve sektör gezileri gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri