Öğrencilerin Mevlâna sevgisi

117 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Hz. Mevlanayı anma ve 735. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Özel Gençlik İlköğretim Okulu 5/B Sınıfı, Mevlâna Müzesini ziyaret ederek, bilgi edindi.

Özel Gençlik İlköğretim Okulu 5/B sınıfı öğrencileri ve velileri, sınıf öğretmeni Adem Tanır ve sınıf velilerinden Konya tasavvuf müziği topluluğu kadrosunda 36 yıldır semazenlik, semazen başı ve  postnişin olarak  görev yapan Fahri Özçakıl nezaretinde Hz. Mevlana’nın türbesini ziyaret etti.

Sınıf öğretmeni Adem Tanır, “Öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz ders etütlerimiz ve deneme sınavımızın ardından onları hem kültürel mirasımızdan haberdar edebilmek hem de yoğun çalışma temposundan biraz olsun nefes aldırabilmek maksadıyla bu geziyi düzenledik. Gezi esnasında sınıf velilerimizden Konya tasavvuf müziği topluluğu kadrosunda görev yapan Fahri Özçakıl’ın anlatımıyla Hz. Mevlâna’nın türbesi ve kişiliği hakkında önemli bilgiler edindik. Aynı zamanda velilerimizin de katıldığı bu etkinliğin, öğrenci veli dayanışması çerçevesinde önemli bir fırsat ortaya koyduğunu düşünüyorum” dedi. 
ÖZÇAKIL İKİ OĞLUYLA BİRLİKTE SEMAZENLİK YAPIYOR
Bu arada 34 yıldır semazenlik yapan ve 4 yıldır semazen başı olarak görevlendirilen Fahri Özçakıl, iki oğluyla birlikte sema yapıyor. Bu yıl da kendilerinin büyük bir coşkuyla çalıştığını belirten Özçakıl, “Ayin çalışmalarımızı yaptık. Ben 34 yıldır semazen, 4 yıldır da semazen başı olarak görev yapıyorum. Sema gösterisinin hazırlık aşamasına iki oğlum da katıldı. Büyük oğlum 2 yıldır semazenlik yapıyor, küçük olan ise bu yıl katıldı. Benim babam Mehmet Vural Özkaçıl semazendi ve ben de ondan öğrendim. Şimdi çocuklarıma öğrettim. Onların semazenliği devam ettirmesini istiyorum” diye konuştu.  9 yaşındaki Mehmet ile 17 yaşındaki Mithat’ın hazırlık aşamasında kendisinin yardımcı olduğunu da dile getiren baba Fahri Özçakıl, “Onların iyi bir semazen olmasını istiyorum. Hz.Mevlana'nın vuslat etkinliklerinin ilk gününde küçük oğlum Mehmet, Mevlana Müzesi'ndeki semada yer alacak. O oğlumun ilk ciddi sema gösterisi olacak. İyi bir şekilde tamamlayacağını düşünüyorum” dedi.
Mehmet ile Mithat kardeşler ise babalarını izlerken görüp etkilendiklerini ve bu nedenle semazenliğe başladıklarını ifade etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri