“Öğrencilerin KYK borçları silinmeli”

Ülkede iş adamlarının borçlarının silindiği gibi öğrencilerin de KYK borçlarının silinmesi gerektiğini dile getiren Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu, “Öğrencilerimizin yükünü hafifletin” dedi

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu, Konya gençliği ve gençlerin yaşadığı sorunlar ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Kollu, gençlerin büyük bir işsizlik tehditiyle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, gençlerin yanlış politikalardan ötürü her geçen gün umudunu kaybettiğini söyledi.

GENÇLERİMİZ GELECEKTEN UMUTSUZ

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu, gençlerin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu söyledi. Gençlerin iş bulma konusunda çok zorluluklar çektiğine vurgu yapan Kollu, “ Artık diplomalarımız işe yaramıyor çoğu arkadaşımız 2-3 üniversite bitirmiş olmasına rağmen okuduğu bölümle ilgili iş bulamıyor. Gençlerimiz ülkemizde kendilerine refah seviyesi yüksek bir ülke kalacağını düşünüyor. Bu nedenle gençlerimizin büyük çoğunluğu yurt dışında bir hayat kurma hayali kuruyor. Gençlerimiz sürekli gelecek kaygısı ile hayatlarını devam ettiriyor” şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZİN KYK BORCU SİLİNMELİ

“Şuan Türkiye’de KYK borcu olan öğrenci sayısı 5 milyonu geçmiş durumda. Bu öğrenciler üniversiteyi bitirdikten sonra hemen iş bulamıyor ve borçları faizlenerek artmaya devam ediyor” diyen Başkan Kollu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde iş adamlarının vergi borçları nasıl siliniyorsa gençlerimizin de KYK borçları silinebilir. Silinmese dahi bir kolaylık sağlanmalı ve faiz borçları kesinlikle silinmeli. En azından gençlerimizin ödeyebileceği kolaylıklar sağlanabilmeli. Biz istiyoruz ki gençlerimizin üniversite öğrenimleri boyunca aldığı bu paralar, burs olarak verilsin. İnsanın temel ihtiyaçlarından olan eğitim ücretsiz karşılansın.”

ARZUMUZ AHLAKLI VE MANEVİYAT DOLU BİR GENÇLİK”

Şuanda ahlak ve maneviyat değerlerinden uzak bir gençlik yetiştiğinin altını çizen Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Sami Kollu, “Saadet Partisi olarak bizim ilk önceliğimiz, ahlak ve maneviyatına bağlı bir gençlik oluşturmaktır. Gençlerimiz Türkiye’de gördüğü sıkıntıdan dolayı yurt dışında hayatını sürdürmek istiyor. Çoğu gencimiz Türkiye’de kendine ileriki yıllar için refah seviyesi yüksek olan bir hayat görmüyor. Gençlerimiz sürekli gelecek kaygısı ile günlerini geçirmeye devam ediyor. Bizler Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak gençlerimizin daha bilgili olması açısından düzenli aralıklarla eğitimler yapıyoruz. İl ve ilçe merkezlerine düzenli aralıklarla gençlerimizin sorunlarını öğrenmek için fikir duvarı açıyoruz. Bu fikir duvarında her seferinde belirli bir konu oluyor ve gençlerimiz duvara o konu hakkındaki düşüncelerini yazıyor. Sonrasında ise biz yönetimimizdeki arkadaşlarımızla bu yazılan cevapları toplayarak değerlendiriyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar neticesinde konu ile ilgili ne tür çalışmalar yapabiliriz, onları konuşuyoruz. İlçe ve mahalle ziyaretleri yaparak mahallelerimizde oturan genç arkadaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Belirli aralıklarla gençlere özel Gençlik Kolları Genel Başkanımız ve Saadet Partisi Konya Milletvekilimiz Abdulkadir Karaduman beyi buluşturuyoruz ve arkadaşlarımız orada yaşadıkları sorunları dile getiriyor. Sürekli ilçe başkanlarımızla istişare ederek gençliğin yaşadığı sorunları ele alıyoruz. Kısacası genç kardeşlerimizin her türlü sorununu sıkıntısını kendimize dert ediyoruz.” dedi.

GENÇLER TARIM VE HAYVANCILIKTAN UZAKLAŞIYOR

Konya’da ikamet eden 18-29 yaş aralığında 534 bin 594 gencin olduğunu da belirten Kollu, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Bu arkadaşlarımızın en büyük sorunlarından birisi yine diyoruz işsizlik. Gençlerimiz taşra ilçelerde hayatlarını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin politikaları nedeniyle Konya’mızın en önemli geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sektörü bitmiş durumda. Girdi maliyetleri çok yüksek olması sebebi ile gençlerimiz bu meslekleri tercih etmiyor. Konya’mız Erbakan Hocamızın başlattığı ağır sanayi illerinden bir tanesidir ama gençlerimiz sanayilerde iş bulamıyorlar. Bulsalar bile herkes vasıflı eleman istiyor, gençlerimize kolaylık sağlanmıyor.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri