Öğrencilerin burs telaşı

Üniversitelerini kazanan öğrenciler şimdi kendilerine destek olması amacıyla burs arayışı içerisine girdi. Burs vermede ise dar gelirli ve başarılı öğrenciye öncelik tanınıyor. Burslar dar gelirli öğrencinin can simidi oluyor

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte özellikle üniversite öğrencilerini burs telaşı sardı. Öğrenciler bugünlerde burs almak için düzenli olarak burs veren kurum ve kuruluşların kapısını çalıyor. Öğrencilerin burs arayışları sürüyor. Burslar dar gelirli öğrenci için adete can simidi. Yeni bir döneme ilk adımını atanların bugünlerde harcamaları arttı. Maddi imkanı olanlar sorun yaşamıyor. Ancak maddi imkanları yerinde olmayan sıkıntı çekiyor. Bu sıkıntıyı da burslar çözüyor. Bu nedenle burs veren şirket, vakıf, dernek ve diğer kurumlar her öğrencinin kulak kabarttığı adresler haline dönüşüyor. Burs rakamları her kurum ve kuruluşa göre farklı olsa da kriterler birbirine benziyor. Bu yılki burslar ise 250 liradan başlıyor. Burslar öğrencilerin banka hesaplarına belli aralıklarla yatırılıyor.

KONYA'DA BURS VEREN VAKIFLAR İSE ŞÖYLE

Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı, Akşehir Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV), Bedeller İlim ve Hizmet Vakfı, Beykonak Eğitim Kültür Vakfı, Beyşehir Vakfı, Bezirci Hacı Veli Ağa Vakfı, Büyük Anadolu İlim ve Kültür Vakfı, Büyükkoyuncu Hizmet Vakfı, Cemiyeti Hayriye Vakfı, Çetmililer Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Vakfı, Çumra Kültür ve Hizmet Vakfı, Çumralıoğlu Vakfı, Dedemoğlu Mahalle Vakfı, Eğitim Dayanışma ve Araştırma Vakfı (EDAV), Emrullah İlim, Kültür, Araştırma Vakfı, Enis Şanlıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Fatih Kültür ve Eğitim Vakfı, Gevher Sultan Eğitim Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfı, Habibe Yazıcıoğlu Yaka Camii Vakfı, Hacı Muharrem Sırrı Harputi Bendesi Mehmet Nuri Küçük İplikçi İlim Yayma ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Hasibe, Mustafa Ahmet Küçükaşcı Vakfı, Hayra Hizmet Vakfı, Hicret İlim ve İrfan Vakfı, Hilal Eğitim Vakfı, Işıkçeviren Vakfı, İslami Değerleri Tanıtma Vakfı, Karkın Kasabası Büyük Cami Vakfı, Kızılören Eğitim Kültür Dayanışma Ve Hayır Vakfı, Kombassan Vakfı, Konevi İlim Kültür ve Araştırma Vakfı, Konya İlahiyat Fakültesi Vakfı.

Konya Ortopedi Vakfı, Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, Kulu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Mehmet Ali Tanrıöver Vakfı, Mevlana Sağlık Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Ravza Eğitim Vakfı, Reyhanlı Vakfı, Ribat Eğitim Vakfı, Saadet Vakfı, Sayar Kültür ve Eğitim Vakfı, Selçuk Göz Vakfı, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı, Selçuk Üniversitesi Yaşatma ve Geliştirme Vakfı, Selçuklu Hicret Eğitim Yardımlaşma ve Kardeşlik Vakfı, Selimiye Vakfı, Şefkat Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Barındırma Vakfı, Şems İlim Araştırma Vakfı, Türk Anadolu Vakfı, Türk İlleri Eğitim ve Kültür Vakfı, Türk İslam Medeniyeti İlmi Araştırmalar ve Sosyal Yardım Vakfı (TÜRKAY), Türkiye İmam-Hatipliler Vakfı (TİMAV), Türkiye Serbest Muh. Malimüşavir ve Yeminli Mali Kültür Eğitim Yardımlaşma Vakfı, Tür-Mak Eğitim ve Kültür Vakfı, Vuslat Eğitim Yardım Kültür ve Çevre Vakfı, Yıldız İlim İrfan Eğitim ve Kültür Vakfı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri