Öğrencilerin beraberlik yarışı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda Şiddet Önleme ve Çocuk ve Gençleri Risklerden Koruma genelgeleri kapsamında Meram Mehmet-Hasan Sert İlköğretim Okulu rehberlik öğretmenleri tarafından 4üncü sınıftan 8inci sınıfa kadar tüm sınıflarda bilgi yarış
Öğrencilerin yanı sıra öğrenci velilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen programda konuşan okul müdürü Ali Akın, düzenlenen bilgi yarışması ile amaçlarının hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyi yerine getirerek okulda şiddet oluşumunu engellemek hem de öğrencilerin birbirileriyle daha iyi kaynaşmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Okullarında yapılan bilgi yarışmasının diğer okullarda yapılanlardan biraz daha farklı olduğunu anlatan Ali Akın, “Normalde bilgi yarışmalarında sınıfların en çalışkan diye tabir edilen öğrencileri karşı karşıya getirilir ve yarıştırılırdı. Diğer öğrencilerin ise katılımı olmazdı. Ancak biz rehberlik öğretmenimiz Gülay Çakmak Gönül tarafından organize edilen yarışmada  sınıftaki tüm öğrencilerin katılımını sağladık. Sınıfların ortalama yaptığı net sayısına göre birinci olan sınıfı belirledik” diye konuştu.
Rehberlik Öğretmeni Gülay Çakmak Gönül ise düzenledikleri bu yarışma ile öğrencilerin birlik, beraberlik ve birbirileri ile kaynaşmalarını sağlamanın yanı sıra öğrencilerin çalışma azmini de arttırdığını kaydetti. Çalışkan öğrencilerin sınıfın ortalamasını yükseltmesi için diğer arkadaşlarını da çalıştırdığını ve bu sayede öğrencilerin daha verimli olduklarını ifade eden Gönül, bundan sonra da öğrencilerin daha verimli ders çalışmasını sağlayacak farklı programlar düzenlemeye devam edeceklerini bildirdi.
Yapılan konuşmaların ardından sınavda başarılı olan öğrencilere madalya, öğretmenlerine ise birer plaket takdim edildi. Tüm sınıflar arasında en çok neti yaparak birinci olan 4-A sınıfına projeksiyon cihazı hediye edildi. Programın sonunda Filistin konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de birer madalya verildi.
RASİM ATALAY

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri