Öğrencileri İle Çizdiği Karikatürleri Sergiledi

Sinop’ta yatılı bir okulda resim öğretmenliği yapan ve 80’e yakın ödül alan Aşkın Ayrancıoğlu, öğrencileri ile birlikte çizdiği karikatürleri Bursa’da görücüye çıkardı.

Sinop’ta yatılı bir okulda resim öğretmenliği yapan ve 80’e yakın ödül alan Aşkın Ayrancıoğlu, öğrencileri ile birlikte çizdiği karikatürleri Bursa’da görücüye çıkardı.

Yıl boyunca kültür ve sanat etkinlikleri ile çeşitli sanat dallarına ev sahipliği yapan Konak Kültürevi, yeni sezonun ilk sergisinde karikatür sanatçılarını bir araya getirdi. Yaz aylarında Konak Kültürevi’nde düzenlenen sergilere ara veren Bursa Nilüfer Belediyesi, yeni sezona Cemal Odabaşı ve Aşkın Ayrancıoğlu’nun birlikte hazırladığı ‘Karikatür Sergisi’yle merhaba dedi.

Bursa’da düzenlediği karikatür sergileriyle adından söz ettiren Cemal Odabaşı, Sinop’ta resim öğretmenliği yapan, ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül kazanan Aşkın Ayrancıoğlu ve 2000 doğumlu üç öğrencisinin birlikte açtıkları sergi yoğun ilgi görüyor.

Çizgilerle toplumsal olayların ön plana çıkıp gündelik yaşamın sıkıntıların farklı bakış açılarıyla anlatıldığı aktaran Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bugün karikatür sergisiyle yeni sezona girmiş olduk. Burada 5 sanatçımızın eserleri var ve ben Nilüferlileri, Bursalıları bu karikatürleri görmeye davet ediyorum." dedi.

Sinop’ta yatılı bir okulda resim öğretmenliği yapan Türkiye’de ve uluslararası alanda 80’e yakın ödül alan Aşkın Ayrancıoğlu’da "25 yıldır kendim bireysel olarak karikatürle uğraşıyorum. Üniversitede resim bölümünde aldığım eğitimle, resim bilgimi karikatüre yansıtarak böyle bir tarz oluşturdum." diye konuştu. 80’in üzerinde ödül alan Aşkın Ayrancıoğlu, öğrencilerinin de 4 defa dünya birinciliği, 20’nin üzerinde de Türkiye birinciliği ve sayısız derecelere imza attığını söyledi.

Konak Kültürevi’nde açılan sergide karikatür sanatçısı Cemal Odabaşı, Aşkın Ayrancıoğlu’nun eserlerinin yanı sıra öğrencileri Yiğit Akyol, Gülçin Çalışkan ve Dağlar Umut Ayrancıoğlu’nun eserleri yer alıyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri