Öğrencilere ‘muhteşem’ konferans

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin konferansları yeni bir açılımla devam ediyor.

Her Cumartesi düzenlediği konferanslarına öğrenci yurtlarında yaptığı konferansları da ekleyen Birlik Vakfı Konya Şubesi, geçtiğimiz hafta Dr. Ahmet Nihat Baysal’ın “Sen Muhteşemsin” konulu konferansıyla KYK Kimya Hatun Kız Öğrenci Yurdu’ndaki öğrencilere hitap etti. Eğitim ve öğrenciye önem veren Birlik Vakfı Konya Şubesi, konferanslar serisini öğrenci yurtlarında da sürdürüyor. Yurtlardaki konferanslarına Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kimya Hatun Kız Öğrenci Yurdu’ndan Dr. Ahmet Nihat Baysal’ın “Sen Muhteşemsin” konulu konferansıyla devam eden Birlik Vakfı, konferansla öğrencileri hem bilgilendirdi hem de güzel anlar yaşattı.

Konferansın açılışında konuşan Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Orhan Gündüz, vakıf ve çalışmaları hakkında yurt yetkilileri ve öğrencileri bilgilendirerek, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Vakfın birlik ve beraberlik üzerine çalıştığını ve öğrencilere yatırım yaptığını ifade eden Gündüz, konferanslar, seminerler, kitap okumalar, film analizleri, kurslar, burslar, tarihi ve doğa gezileri ile faaliyetlerine devam eden Birlik Vakfı’nın Konya’da yeni olmasına rağmen asırlık bir geçmişi olduğunu söyledi. Gündüz, Birlik Vakfı olarak gençlerin inançlı, vatansever, kültürlü, çağdaş, ilmi seviyesi yüksek, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak için çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Dr. Baysal’ın “Sen Muhteşemsin” konulu konferansı, ney ve çellonun müthiş uyum sağladığı canlı müzik dinletisiyle başladı. Organların nasıl muhteşem çalıştığını, yeryüzünün, dâhilerin, makine olarak nitelendirdiği insanın nasıl muhteşem yaratıldığını Kur’an’dan ayetlerle anlatan Baysal, “Biz ibadetten sorumluyuz. O kadar büyük bir Allah’a sahibiz ki, verdiği nimetleri başa kakmıyor. ‘Ben sana nimetler verdim, biraz, lütfen ibadet diyor.’ Bize o kadar çok şey veriyor ki, bizden istediği sadece 5 şey var. Kelime-i Şehadet, namaz, oruç, hac, zekat. Kulum, günde 5 vakit namaz kıl, kendini iyi hisset diyor. İnsan vücudunun şekli mükemmel. Yürüyebilmek, konuşabilmek, nefes alabilmek, görebilmek, işitebilme, vs, hepsi kıymetli bizim için. Biz de bunun kıymetini bilerek, en azından Allah’ın bizden istediği bu şeyi yapabilmeliyiz” dedi.  İnsan vücudunun yapısını da yine Kur’an’dan ayetlerle hazırladığı sunumla anlatan Dr. Ahmet Nihat Baysal, gençlerin düşünerek değil, farkına vararak yaşamasını istedi.  Birlik Vakfı, 28 Aralık Perşembe günü saat 19.30’da KYK Kimya Hatun Kız Yurdu’nda düzenlediği bu haftaki konferansta SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Uslu’nun “Stresle Nasıl Baş Edebilirim?” konulu konferansına ev sahipliği edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri