'Öğrencilere meslekler dayatılıyor'

Özel Enderun Liseleri öğrencileri ile Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit'i buluşturdu. Yiğit ayrıca Kılıçarslan Gençlik Merkezi'nde konuştu
Özel Enderun Liselerinin konferans salonunda düzenlenen programda öğrencilerin hedefleri, öğrenci aile arasındaki ilişki, ailenin öğrenciye biçtiği misyon, öğrencinin aile ve öğretmen arasındaki konumu gibi konular ele alındı. Her öğrencinin bir birey olduğunu ve bireylerin belli bir hak ve özgürlüklere sahip olması gerektiğini söyleyen Şengül Yiğit, "Aileler kendilerinin başaramadıklarını çocuklarının veya yakınlarının başarmasını istiyor. Aileler öğrencinin öz dünyasındaki düşünce boyutunu kimi zaman yok sayıp ideal meslek ideal yaşam diye tutturuyor böyle bir düşünce aile ve öğrenci arasındaki iletişimin daha da zayıflamasına sebep oluyor"dedi.
 
FİLMLERİN ETKİSİNDE KALINIYOR
Aile ile konuşamayan öğrencinin çözümü dışarıda aramayı tercih edeceğini, bu tercihin de hataları beraberinde getireceğini ifade eden Yiğit, şöyle konuştu: “Ailesiyle ortak paydada buluşamayan öğrencilerin okuldaki öğretmenlerine de ön yargılı yaklaşabilir. Bunun karşılığında da öğrenci sanal bir alemde mutlaka arayışa geçerek kendine uygun bir rol model bulup onun gibi davranır, asla kendi olamaz. Günümüz insanı dizilerin, filmlerin etkisi altında kaldığı için yaşam biçimlerini, etkilendikleri film kahramanlarına uyarlıyor.”
 
Özel Enderun Liseleri müdürü İlhan Yılmaz da programa teşriflerinden ötürü Yiğit'e teşekkür ederek, “Öğrenciler için, yeni bir neslin inşası için hem yurt içinde hem de yurt dışında eğitim koçluğu yapmış konunun uzmanı ve alanında ender bir insan olan Şengül Yiğit Hanıma hem öğretmenler hem de öğrenciler adına teşekkür ediyoruz. Enderun neslinin canlandırmak için hem okul olarak hem de Gençlik Eğitim Kurumları olarak gerekli her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.
 
EVLİLİĞİN 3 ALTIN ANAHTARI
Şengül Yiğit, Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında “Bir İken Biz Olmak” isimli seminerine de katıldı. Etkinlik Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi tarafından Selçuk Üniversitesi’nde düzenlendi.
 
Seminerde sağlıklı ve mutlu evliliğe giden yolları anlatan Yiğit, “Bir şehrin, bir ülkenin alışveriş merkezi, kapalı mekanı ne kadar çoksa o ülkenin, o şehrin, o ilçenin, o beldenin köküne dinamit kondu demektir. Evde bakkaldan alınmış bir bisküvinin eşliğinde demlenmiş bir çayın, yapılmış bir kahvenin, koltukta, divanda, yerde oturarak yapılan sohbetin tadı hiçbir kafenin karşılığı asla olamaz” dedi. Şengül Yiğit, sağlıklı evliliğin 3 altın anahtarını “Birbirinize ayıracağınız kaliteli zaman olsun, her gün en az 10 dakika baş başa kaliteli zaman geçirin, birbiriniz için bir şey yapın” maddeleriyle açıkladı.
 
HABER MERKEZİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri