Öğrencilere hava raporları bilgisi verildi

AKD Kids Anaokulu öğrencileri, Dünya Su Günü, Dünya Meteoroloji Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Öğrenciler etkinlik çerçevesinde düzenlenen çalışmaları Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nde inceleme fırsatı buldu. Programın küçük katılımcıları olan AKD Kids Anaokulu Öğrencileri, daha sonra Okul Müdüresi Neslihan Uçaner ile birlikte Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Meteoroloji 8. Şube Müdürü Hamit Ekşi tarafından bilgilendirilen öğrencilere sinevizyon eşliğinde görsel anlatımlı sunum yapıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekşi, “Konya’da ilk defa bir anaokulu öğrencileri tarafından kurumumuz ziyaret ediliyor. Bu bizim için bir ilk. Gerçekleşen ziyaretten kurumum adına gurur duydum” dedi.

Ziyarete gelen öğrencilere meteorolojinin çalışma ortamından, gözlem şebekelerinden, anlık hava tahmin raporlarını nasıl hazırlandığımıza kadar bir çok konu ile ilgili sunum yapıldı. Öğrenmeye ve yeni bilgilere açık, parlak zihinlere eğitimlerinin başlangıcı olan anaokulu döneminde bilgilendirme yapmak kurumumuz adına bir şans oldu. Daha Önce üniversite öğrencilerine bu tarz eğitim ve sunumlar yapıldı fakat bu ziyaret bizim için çok anlamlı ve manidar oldu. İlki gerçekleşen bu ziyaretin devamı diğer okullar tarafından sürdürülür” şeklinde konuştu.

Öğrencilere farklı bir deneyim yaşatmanın eğitim çağındaki çocukların zihinsel gelişimine olumlu katkılar yaptığına değinen Anaokulu Müdürü Neslihan Uçaner de, “Çocuklarımız için de farklı bir deneyim oldu. Daha önce eğitim amaçlı birçok deneye katılan, doğaya karışan, sanat sosyal yaşam ve tarihi konular ile ilgili eğitimler alan öğrencilerimiz, günlük hayatımızı ilgilendiren, bize bilgiler veren meteoroloji kurumunu ziyaret ettikleri için çok mutlu oldular” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri