Öğrencilere demokrasi kültürü kazandırılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın tertiplediği "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi" kapsamında İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi
İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi 31 İlçe Meclis Başkanı ve ilçelerde en çok oyu alan 2'şer delegenin katılımıyla Meram Fen Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. 93 delegenin bulunduğu seçimde 85 oy kullanıldı. Seçimi Beyşehir Ali Akkanat Anadolu Lisesi öğrencisi Batuhan Gürocak kazandı.
İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçiminde konuşan İl Milli Eğitim Bakanı Halil Şahin, seçimin; öğrencilere yerleşik bir demokrasi, seçme ve seçilme ile oy kullanma kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi amacıyla yapıldığını söyledi. İnsanın sosyal olduğu için diğer insanlarla toplu olarak yaşadığını anımsatan Halil Şahin, "Bakanlığımız ve TBMM öğrencilerde ortak hareket etme ve demokrasi bilincinin yerleşmesi için ortak proje yürütüyor. Her okul kendi Meclis Başkanını seçti, daha sonar ilçe Meclis Başkanı seçildi şimdide ilçelerdeki başkanlar ve en çok oyu alan öğrenciler İl Öğrenci Meclisi Başkanları'nı seçiyor. Burada seçilecek olan Meclis Başkanı da Türkiye Öğrenci Meclisi'nde Konya'yı temsil edecek. Gerçekleştirilen proje ile öğrencilerimize demokrasi kültürünü kazandırıyoruz" dedi.
İl Öğrenci Meclisi'ne aday ola 12 ilçe Meclis Başkanı öğrenci, delegelerin oyunu almak için 5 dakikalık konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından yapılan seçimde 85 oyun 27'sini alan Beyşehir İlçesi Öğrenci Meclisi Başkanı Batuhan Gürocak, İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı'na seçildi. Batuhan Gürocak, Ankara'daki Türkiye Öğrenci Meclisi'nde Konya'yı temsil edecek.
MUSTAFA AKÇA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri