Öğrencilere burs verecek

Necmettin Erbakan Üniversitesi yönetimi öğrencilere başarı bursu verileceğini duyurdu

Necmettin Erbakan Üniversitesi yönetimi kendi fakültelerine yüksek puanla yerleşecek olan öğrencilere hayırseverlerin desteği ile başarı bursu verileceğini duyurdu. Buna göre, 2012 LYS’de yüksek puan alarak Necmettin Erbakan Üniversitesini tercih eden ve kayıt yaptıran öğrencilerden, her fakültede en yüksek puanlı olan 3 kişiye öğrenim hayatları boyunca başarı bursu verilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Rektör Muzaffer Şeker, “Amacımız kaliteli öğrencileri üniversitemize ve Konya’mıza çekmektir. Pek çok vakıf üniversitesi başarılı öğrencileri çekebilmek için ciddi burslar ve teşvikler sağlıyor. Biz devlet üniversitesi olarak doğrudan kendi kaynaklarımızdan burs veremiyoruz. Ancak şehrimizdeki hayırseverlerle işbirliği yaparak, bu bursları temin edeceğiz” dedi.

Başarı bursunun 2012 ÖSYM tercih kılavuzunda da yer aldığını belirten Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Bu yıl Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Turizm Fakültesine ilk kez öğrenci alınacaktır. Bu üç fakültemize yaklaşık bin 200 öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Meram Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ise köklü geçmişe sahiptir. Türkiye’nin her yerinden kaliteli ve bilinçli öğrencilerimizi üniversitemize çekmek istiyoruz. Öğrenci odaklı bir eğitim hedefliyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ve güzel insanlar yetiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

2012 ÖSYM Kılavuzunda yer alan bilgiye göre, Necmettin Erbakan Üniversitesi Fakültelerine yerleşerek kayıt yaptıran öğrencilerin giriş puanı esas alınarak, her fakülteye en yüksek puanla yerleşen ilk üç öğrenciye; asgari ücretin yüzde 50’sinden az olmamak üzere Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenecek miktarda başarı bursu verilecek.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri