Öğrencilerden ‘Savaşa Hayır, Barışa Evet’

Ereğli’nin güzide okulu Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri geleneksel hale getirdiği oryantasyon etkinliğini bu yıl millet bahçesinde gerçekleştirdi.

Dünya Barışı için farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Savaşa Hayır Barışa Evet’ ve ‘Çocuklar Ölmesin’ temasının işlendiği etkinlikte öğrenciler seslerini tüm dünyaya duyurmak istedi.Etkinliğe Okul Müdürü Mustafa Sırım, müdür yardımcıları, öğretmenler ve 9. sınıf öğrencileri katıldı. Burada açıklama yapan Ereğli Lokman Hekim MTAL Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Özkan Yazıcı, “Bugün savaştan bahsediyorsak, barıştan bahsediyorsak aslında bunun en büyük mağdurları, en büyük gözyaşı dökenleri, çocuklar ve kadınlar. Çocuklarımızın da söylediği gibi artık dünya kapadığı gözlerini, tıkadığı kulaklarını açsın, bir şeyler yapsın ve savaşlar dursun diyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR ÖLMESİN

Etkinlikte konuşan 9. Sınıf öğrencilerinden Alp Değirmenci ise, “Şu an okulu yıkılmış, sevdiklerinin çoğunu kaybetmiş Gazzeli kardeşim Fatma'nın, Ukrayna'daki savaş yüzünden ülkesini terk etmiş Anastasya' nın, Suriye'den plastik bir bot ile kaçmak zorunda kalan Mahmud'un ve Doğu Türkistan'da kendi şarkılarını söylemesi engellenen Aybüke kardeşimin sizlere mesajı var. Sevgili büyüklerim; artık dünya gözlerini ve kulaklarını açsın ve harekete geçsin, savaşlar dursunb Bırakın, yıkıntıların içinde değil, parklarda gezelim, eğlenelim, oynayalım. Bırakın annelerimizin gözyaşlarını değil, masmavi gökyüzündeki uçurtmaları görelim. Lütfen, biz gençlere barış dolu, huzurlu, mutlu güzel bir dünya bırakın” diye konuştu.

HABER MERKEZİ


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri