Öğrenciler yurt aramaya başladı

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin yurt arayışı başladı. Öğrenciler barınma ihtiyacını karşılamak için arayışa girerken yurtlar da tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Konya'da ise ciddi anlamda bir yurt sıkıntısı da yaşanmıyor

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçları açıklandı. Yüz binlerce öğrenci ülkenin farklı şehirlerindeki üniversitelerde eğitim alacak. Üniversite adaylarının sınav ve tercih heyecanı sona erdi. Öğrencileri kayıt ve barınma telaşı sardı. Öğrenciler, yurt arayışlarına başladı. Konya'da eğitim faaliyetlerini sürdüren dört üniversite yoğun ilgi gördü. Binlerce öğrencinin ilk tercihi Konya oldu. Konya'daki üniversitelere yerleşen öğrenciler, şimdi ise barınma ihtiyacını nasıl karşılayacağını düşünmeye başladı. Üniversite hayatına adım atacak öğrenciler, barınma noktasında ise bir dizi problemle karşılaşıyor. Konya'nın farklı noktalarda onlarca devlet ve özel yurt var. Yurtlarda her yıl binlerce öğrenci kalıyor. Yerleştirmenin belli olmasından sonra yurtlar da tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdi. Yeni sezon hazırlıkları başladı. Dar ve orta gelirli öğrencilerin ilk tercihi devlet yurtları, yani Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları oluyor. Ailesinin maddi durumu iyi olan öğrenciler ise özel yurtlara yöneliyor.

HER BÜTÇEYE UYGUN YURT VAR

Konu hakkında bilgi veren Özel Yurtlar Eğitim Kültür Yarımlaşma ve Dayanışma Birliği Derneği (YURTDER) Başkanı Ahmet Kantemiz, Konya'da yurt sıkıntısının olmadığını belirtti. Özel yurtlar ile KYK yurtlarının talebi karşılayacağını söyleyen Kantemiz, “FETÖ yurtları kapatıldı, boşluk oluştu diye kimse tereddüt etmesin. Zaten bunların yurtlarının büyük çoğunluğu geçtiğimiz yıl kapanmıştı. Velileri bir konuda uyarmak istiyorum. FETÖ, evlerde yeni bir yapılanma hareketine gidebilir. Propagandalara dikkat etmeliyiz. Devlet, kendi bünyesindeki yurtlarında 6 bin kişilik kapasite artırma yoluna gitti. Bu sayı önümüzdeki günlerde artırılacak. Yeni özel yurtlar da açılmaya devam ediyor. Merkezde yüze yakın özel yurt, onlarca devlet yurdu var. Bunların büyük çoğunluğu kız yurdu. Arz ve talep ilişkisi bunu gerektiriyor. Konya'da her bütçeye ve kişi sayısına uygun yurt bulmak çok kolay. Öğrencilerin istediği ucuz fiyat ve huzur. Yaşayacakları yerde oluşabilecek herhangi bir huzursuzluk, öğrencilerin akademik başarısını da olumsuz yönde etkileyebilir. Bu da sene kaybı, maddi açıdan sarsılma gibi olumsuz etkileri beraberinde getirir” dedi.

GÜVENİLİR YURTLARA YERLEŞİN

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, yeni dönem kayıtlarının başladığı belirtti. Üniversite ve yurt kaydı için Konya'ya gelen öğrencilerin olduğunu ifade eden Parlak, şunları kaydetti: “Yurt eksiğimiz kalmadı, yoğun bir talep ile karşı karşıyayız. Öğrencilerin adaptasyon sürecinin hızlanması için de çalışmalar yapıyoruz. Kültürel ve sosyal birçok etkinliğimiz mevcut. Halk eğitim destekli sertifikalarla, öğrencilerimize ayrıcalık kazandırmayı amaçlıyoruz. Sadece eğitim değil, öğretimle de eğitim ve dini inançlarımıza sahip çıkıyoruz. Veliler, öğrencilerini güvenilir, temiz, ferah ve milli yurtlara yazdırmalı. AGD bünyesindeki tüm yurtlarımız da yeterli sayıda kapasite var. Sevgi ve kardeşliği her şeyden önemli görüyoruz. Önce ahlak ve maneviyatı gerekli görüyoruz. Gençler, geleceğin şekillenmesinde çok önemli bir paya sahip. Onlara değer verilmeli ve destek çıkılmalı. Öğrencilere memleketlerinden ve ailelerinden uzakta kaldığını hissettirmeyecek sıcak bir ortam hazırladık. Farklı oda konseplerimizle, her türlü sosyal ihtiyaca cevap verecek geniş ferah bir ortam olan yurtlarımıza, kalıcı dostluklara ilk adım atmak için herkesi bekliyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri