Öğrenciler terletti

Ligde düşmemek için mücedele eden Konyasporlu Teknik heyet ve futbolcuları, bu kez öğrenciler terletti. Gençlerin soruları ise zor anlar geçiren teknik adam Bulak, iç sahada şanssız olduklarını söyledi

Konyasporlu yönetici, teknik adam ve futbolcular öğrencilerle buluştu. Özel Büyükkoyuncu Lisesi ve Fen Lisesi’nin davetlisi olarak düzenlenen panele Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Üzümcü, Teknik Direktör Giray Bulak ve futbolculardan Veysel Cihan, Jefferson ve Cihan Haspolatlı katıldı. Panelin düzenlendiği salona girişte öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılanan yöneticiler, teknik direktör ve oyuncular oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen panelde soruları cevapladı.

Türkiye’de başarının sonuçsal tarafına bakıldığını ifade eden Teknik Direktör Giray Bulak, “Sonuçsal anlamda iyiyseniz yaptıklarınız ne kadar başarılı olursa olsun göz önüne gelmez. Ama istediğiniz sonuçları alamadığınız takdirde o zaman başarısız diye adlandırılırsınız. Bu durum Türkiye’de yıllardır böyle” dedi.
İÇ SAHADA ÇOK ŞANSSIZIZ
Bir öğrencinin ‘Konyaspor bu sezon deplasmanda iç sahadan daha fazla puan topladı. İç sahada maçlarda istenilen sonuçları alamamanın nedeni psikolojik bir baskı mı?’ sorusuna Giray Bulak, “İç sahada şanssız maçlar oynadık. Kazandık dediğimiz anlarda bir anlık konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanan hatalardan yediğimiz gollerle hak etmediğimiz puan kayıpları yaşadık. Bir takım için önemli olan iç sahada seyircisinin desteğini arkasına alarak oynamak. Bu her takım için önemli bir avantaj. Ama futbol sonuç oyunu ve aldığınız sonuçlar taraftar ilgisini de beraberinde getiriyor. Biz demek ki istenilen sonuçları iç sahada alamadık ki taraftarlarımızda maçlarımıza gereken ilgi göstermediler. Ben kesinlikle ev sahibi takım için taraftar baskısı diye bir şeyin olduğuna inanmıyorum” cevabını verdi.
ANADOLU ŞAMPİYON ÇIKARMALI
Bir başka öğrencinin ‘Sivasspor şampiyon olabilir mi? veya Anadolu’dan şampiyon bir takım çıkabilir mi?’ sorusuna  ise Bulak, “Anadolu’dan şampiyon bir takımın çıkmasını ve Sivasspor’un bu sezon şampiyon olmasını bir Anadolu insanı olarak çok istiyorum. Ama yıllardır ligde hep zirve peşinde koşan takımlara bakıldığında semtlerden isimlerini aldıklarını ama tüm Türkiye’ye yayıldıklarını ve bu gücü de çok iyi kullandıklarını görüyoruz. Yönetici ve idareci mevcut ortamda yöneticisi olduğu takımın yerine kendi doğduğu şehrin takımına destek verse Anadolu’dan da her sene bir şampiyon çıkar. Ama popülist politikalar ve kapitalist yaklaşımlarla Anadolu’dan bir şampiyonun çıkmayacağı dillendiriliyor. Niye 7-8 puan geride olan bir takımın şampiyon olabileceği konuşulurken, lider olan takımın şampiyon olamayacağı konuşuluyor. Bunun takdirini kamuoyuna bırakmak lazım. Bana göre ülkemizde futbol Avrupa’daki gibi gerçek anlamda dürüst olarak oynanmıyor. Futbolcu dürüst, teknik ekipler dürüst, yönetimler dürüst, futbolu yönetenler dürüst olduğu zaman ülkemiz futbolunun Avrupa’daki düzeye gelebildiğini söyleyebiliriz” diyerek yanıtladı.
Panelde konuşan Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen ise “İllerde yaşayanların kendi takımları yerine diğer takımları tutması gerçeği sadece Konya’ya özgü bir şey değil. Bu Türkiye’nin her yerinde böyle. Bunu yıkmak kolay mı? derseniz tabiî ki kolay değil ama imkansızda değil. Bu durum birazda başarıyla doğru orantılı. Siz ne kadar başarılı olur ve büyük hedefleri kovalarsanız önce şehirden başlamak üzere Türkiye’de büyük bir ilgiyle karşılaşıyorsunuz. Ama bu durumun kısa dönemde çözülmesi zor gibi görünüyor” diye konuştu. Panelde futbolcular Veysel Cihan, kaleci Jefferson ve Cihan Haspolatlı öğrencilerin sorularını cevapladı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri