Öğrenciler rekabete hazır değil

Eski İttifak Holding İnsan Kaynakları Direktörü Sancak Basa, “İş Başvurusu ve İş Görüşmesi İçin İpuçları” programında öğrencilerle biraraya geldi. Öğrencilerin rekabete hazır olmadığını belirten Sancak Basa, stajın önemine vurgu yaptı.

American Life Dil Okulları Kariyer ve Danışmanlık Kulübü tarafından düzenlenen programa çok sayıda öğrenci katıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda iş hayatına girecek gençlerin bu süreçte nasıl bir yol izlemesi gerektiği, staj yapmanın ne kadar önemli olduğu ve buna benzer birçok konuda önemli ipuçları verildi. Programın açılış konuşmasını American Lıfe Dil Okulları Kurucu Ortağı ve Yöneticisi Çağrı Keskin yaptı. Keskin, öncelikli misyonlarının iyi bir yabancı dil eğitimi vermek olduğunu bu eğitim yanı sıra kendilerini tercih eden bireylere mesleki gelişim konusunda da katkılar sağlayarak donanımlı elemanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Keskin, “Konya'ya eğitim anlamında önemli katkılar sağlayarak kaliteli eğitim anlayışını daha çok kişiye yansıtmayı amaçlıyoruz. Konya'da olduğu gibi Türkiye genelinde birçok şehirde de bu gibi etkinliklerimiz yapılıyor. Eğitime verdiğimiz katkıyı sadece seminerle değil, gerçekleştirdiğimiz ve bundan sonrada gerçekleştirmeye devam edeceğimiz  birçok sosyal etkinlikle destekleyeceğiz. Öğrencilerimizin iş hayatı konusundaki beklentilerine karşılık vermek için gereken bütün çalışmaları yapacağız.”

STAJ ÖNEMLİ BİR AVANTAJ

Keskin'in konuşmasının ardından konuşan Sancak Basa ise, programa katılan öğrencilere tecrübelerini aktararak; üniversite okurken staj yapmanın ve iş başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken kuralların önemini anlattı. Basa, iş başvurusu yapacak kişinin öncelikle rahat olması ve kendini iyi bir şekilde ifade etmesi gerektiğini söyledi. Basa, “Çoğu öğrenciyi maalesef rekabete hazır bir şekilde görmüyorum. Stajın üniversite öğrencileri için önemli bir yeri vardır. Doğru ifade edilmiş bir staj başvurusu değerlendirilmeyi hak eder. Yapılan staj başvurusundaki ifadelerle,  karşıdaki kişiye iyi şeyler hissettirmeyi bilmelisiniz. Bu sizler için çok büyük bir avantaj olacak. Firmalarda çalışan kişilerin yüzde 30'unu üniversite döneminde staj yapan kişiler oluşturuyor. Staj zamanında aldığı elemanları yetiştirip, bunlar ile çalışmak birçok firmanın öncelikli tercihi arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

ÖZGÜVENLİ GÖRÜNÜN

İş görüşmesi yapacak kişilerin rahat bir iletişim kurması gerektiğini belirten Basa, cümlelerini şöyle tamamladı: “İş başvurularında yaptığınız bir hata sizi diğer başvuru yapan adayların gerisine taşıyabilir. Bu yüzden iş başvurusunda bazı kurallara dikkat etmeliyiz. Dikkat etmediğimiz takdirde ve iş ile alakasız bilgiler verdiğimizde iş başvurusunun hayal olduğunu düşünebilirsiniz. İş başvurusunda sessiz kalmayın. Size sorulan sorulara gayet açık ve öz güvenli bir şekilde cevap verin. Sakın korkmayın, eğer korkarsanız telaş yaparsınız. Bu yüzden sakin bir şekilde konuşmaya çalışın ve kendinizi en iyi şekilde ifade edin. Kişiyi ele veren en önemli şey yüz ifadesidir. Görüşme esnasında olabildiğince rahat olun. Ağzınızı ve gözünüzü gereksiz hareketlere maruz bırakmayın. İş görüşmesine giderken iyi duygular ile gidin.  Görüşmelerde doğal olun. Görüşmede zeki olan değil, zekasını doğru kullanan avantajlıdır.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri