Öğrenciler, Okullarının Taşınmasına Tepki Gösterdi

Rize’nin Çayeli ilçesinde, İmam Hatip Ortaokulu ile Vakıfbank Lisesi’nin eğitim binalarının yer değiştirmesi kararına Vakıfbank Lisesi öğrencileri büyük tepki gösterdi. İlçe meydanında toplanan öğrenciler, 410 öğrenci kapasiteli...

Rize’nin Çayeli ilçesinde, İmam Hatip Ortaokulu ile Vakıfbank Lisesi’nin eğitim binalarının yer değiştirmesi kararına Vakıfbank Lisesi öğrencileri büyük tepki gösterdi. İlçe meydanında toplanan öğrenciler, 410 öğrenci kapasiteli okullarının, derslik sayısı yetersiz olan olan İmam Hatip Ortaokulu'na nakledilerek sıkışıklığa neden olacağını savunarak eylem yaptı.

İlçe meydanında toplanan Vakıfbank Lisesi öğrencisi yaklaşık 100 kişilik grup, okullarının 20 derslik ve 600 öğrenci kapasiteli İmama Hatip Ortaokulu’na nakledilme kararına tepki gösterdi. Vakıfbank Lisesi’nin 27 derslik ve 410 öğrenci kapasiteli olduğunu ifade eden öğrenciler, kendilerinin derslik sayısı az olan İmam Hatip Ortaokulu’na nakledilmesiyle birlikte sıkışıklık yaşanacağını ve zorluk çekeceklerini söyledi. Öğrenciler, ellerindeki "44 senelik okul tarihe gömülemez", "Okul öğrencilerindir ne zamandır siyasetin oldu" yazılı pankartlarla nakil kararı alan yetkililere tepki gösterdi.

Öğrenciler adına açıklama yapan Aynur Tüysüz, "Biz imam hatiplere karşı değiliz. Biz bu devletin imam hatiplileri kayırıp bizi mağdur durumda bırakmasına karşıyız. Bizleri resmen imam hatip ortaokuluna sıkıştırıyorlar. Kütüphanesiz, laboratuarsız bir lise olur mu? Bizi göndermek istedikleri okulun ne bir kütüphanesi ne de bir laboratuarı var. Biz oraya sığalım diye eski kantinlerini bile sınıf yapmışlar." dedi.

Okullarının kapanacağını öğrendikleri zaman bunu durdurmak için imza topladıklarını belirten Tüysüz, "Sokak sokak dolaşarak okulumuzun yer değiştirmemesi için imza topladık. Bu imzalı dilekçeleri Çayeli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne götürdüğümüzde ise ilçe milli eğitim müdürü bizim dilekçelerimizi almadı. Bizde dilekçelerimizi Rize Milli Eğitim Müdürlüğüne verdik. Bir sonraki gidişimizde ise dilekçelerimizin hiçbirinin işleme alınmadığını öğrendik. Milli eğitim yetkilileri ise ‘Siz alın dilekçelerinizi duvarınıza asarsınız, hatıra olur’ diyerek bizimle dalga geçtiler." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından ilçede bulunan okullar caddesi üzerinde slogan atarak yürüyen öğrenciler okulları olan Vakıfbank Lisesi'nin bahçesine girdi. Lise bahçesinde bir süre durarak ıslık çalan öğrenciler ardından okul bahçesinden ayrılarak Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına yürüdü. Burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme yapan öğrenciler, ellerindeki pankartları İlçe Milli Eğitim binası önüne bırakarak olaysız bir şekilde dağıldılar.

ZORUNLULUK NEDENİ İLE YAPILMIŞ BİR UYGULAMA

Konu ile ilgili açıklama yapan Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, bu değişimin öğrencileri mağdur etmek için değil zorunluluk yüzünden yapılan bir uygulama olduğunu belirtti. Çayeli Belediyesi ile işbirliği içinde olduklarını ve müstakil bir imam hatip ortaokulu binası yapma çalışmalarının sürdüğünü belirten Ünsal, "İlçemizde en büyük sorun arazi bulamamak. Uygun bir arazi bulunduğu takdirde yeni imam hatip ortaokulu binası yapımına başlanılacak ve Vakıfbank Lisesi yani eski adıyla Çayeli Lisesi öğrencileri tekrar okullarına kavuşacak." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri