Öğrenciler Kentin Tarihi Ve Turistik Mekanlarını İnceledi

Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi kapsamında ilin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek incelemelerde bulundu.Kolej öğretmenleri gözetiminde gerçekleştirilen gezide Çapanoğlu Büyük Cami, Yozgat Etnografya Müzesi ve...

Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi kapsamında ilin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Kolej öğretmenleri gözetiminde gerçekleştirilen gezide Çapanoğlu Büyük Cami, Yozgat Etnografya Müzesi ve Hayri İnal Konağını gezen öğrenciler Yozgat Kültürü’ne ait birçok tarihi eseri inceleme imkanı buldu. Kolej Müdürü Oğuz Köker, yaptığı açıklamada sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek, öğrencilerin derslerinde anlatılan konuları daha iyi anlaması için bu tür geziler düzenlediklerini söyledi.

Köker, “Yozgat’ta yaşıyorsak Yozgat’ın kültürünü bilmemiz gerekir. İlimizde yaşayan vatandaşlarımıza dışarıdan gelen misafirler ilin tarihi ve kültürü konusunda sorular sorsa eminim tanıtmakta zorlanırlar. Öğrencilerimiz şimdiden bulundukları yörenin tarihi değerlerini bilmeleri gelecek, bu husus nesillere aktarılması açısından önemlidir. Ayrıca Sosyal bilgiler dersine de bu tür etkinlikler katkı sağlamaktadır. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Öğrenciler de kültür gezisinin kendileri açısından oldukça faydalı geçtiğini belirterek öğretmenlerine ve idarecilerine teşekkür etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri