Öğrenciler karne alıyor

2015-2016 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen için bugün yaz tatili başlayacak. Konya'da ise 435 bin 930 öğrenci karne alacak

Öğrenciler ve veliler bu sene de karne sonuçlarını e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilecek. Konya’da da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören 435 bin 930 öğrenci karnelerini bugün alıyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılı ise 19 Eylül 2016´da başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. 2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Öte yandan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde 5 oturumda gerçekleştirilecek. Adaylar üniversiteye girebilmek için ter dökecek. LYS-4 18 Haziran Cumartesi; LYS-1 19 Haziran Pazar; LYS-2 ve LYS-5 25 Haziran Cumartesi ve LYS-3 26 Haziran Pazar gerçekleştirilecek.

ÇOCUKLARINIZI KARNEYLE YARGILAMAYIN

Meram Rehberlik Araştırma Merkezi Rehberlik Bölümü Başkanı Psikolojik Danışman-Yazar Kerim Candan, 2015–2016 eğitim öğretim yılının sona erecek olması nedeniyle,  aile ve öğrencilere karne uyarılarında bulundu. Karne alacak öğrencilere seslenen Candan,  karnenin olumlu-olumsuz, eksik ya da yanlışlarını görmeleri için bir fırsat olduğunu bu nedenle karneyi kendilerini suçlamak için değil, eksiklik ve sorunlarına çözüm için bir araç olarak gördükleri takdirde başarı ve mutluluğa daha kolay ulaşabileceklerini söyledi. Candan, “Çünkü başarı ya da başarısızlıklar yıl içindeki küçük ama önemli davranışlarımızın, seçimlerimizin bir sonucudur ” dedi. Ebeveynlere de tavsiyelerde bulunan Kerim Candan, karneyle çocukların okul ilgisi ve çalışma alışkanlıklarının değerlendirildiğine dikkat çekerek, karnenin kesinlikle çocukların kişiliğini ve değerini ölçmediğini bu nedenle karne üzerinden çocukların yargılanıp, örselenmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Son zamanlarda ailenin tepkisinden çekinen çocuklarda görülen öz kıyım, evden kaçma ya da davranış bozukluklarının kötü karneden daha kötü sonuçlara yol açtığını ifade eden Candan, zaten olumsuz bir karne almış olmanın onları yeterince üzebildiğini bu nedenle onların varlığının bizim için çok önemli olduğunu hissettirmek gerektiğini belirtti. Candan, çocuklara olan sevgimizin karneden bağımsız olarak gösterilmesi gerektiğini belirterek, çocukların her şart ve ortamda kendilerine olan sevgiye ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Bununla birlikte karnenin görmezden de gelinemeyeceğini, fakat karnenin olumlu ya da olumsuz sonuçlarının çocuk, aile ve okul arasında paylaşılmasını, karnenin çocukları yargılayıp suçlamak için değil, eksikliklere ve yanlışlıkların bulunup çözüm üretilmesi için verildiği sözlerine ekledi.

HALİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri