Öğrenciler Kapı Kapı Dolaşarak Çevresel Bilgilendirme Yapacak

Fethiye Belediyesi ve Muğla Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Ali Mefharet Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu çevre koruma ve kontrol bölümü öğrencileri ve belediye ekipleri Fethiye’de kapı kapı dolaşarak çevresel bilgilendirme...

Fethiye Belediyesi ve Muğla Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Ali Mefharet Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu çevre koruma ve kontrol bölümü öğrencileri ve belediye ekipleri Fethiye’de kapı kapı dolaşarak çevresel bilgilendirme yapacak.

    Çevre bilincinin geliştirilmesi için daha önce ilköğretim düzeyinde çalışma yapan Fethiye Belediyesi, çalışmanın kapsamını genişletti. Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar imzası ile yapılan protokol ile bilinçlendirme çalışması evlere taşınıyor. Protokol gereği Fethiye Belediyesi personeli ile ortak çalışacak olan üniversite öğrencileri kapı kapı dolaşarak insanlara çevre bilincini anlatacak.

    Protokol kapsamında Fethiye Ali Mefharet Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencileri, Fethiye Belediyesi yetkilileri tarafından bilgilendirildi. 2 ayrı grubun bilgilendirildiği eğitimler sona erdiğinde vatandaşlar bilgilendirilmeye başlanacak. Göcek'ten başlanacak kapıdan kapıya bilgilendirme çalışmaları daha sonra Ölüdeniz Mahallesi'nden sürecek.

        

    Toplam 60 üniversite öğrencisi ev ev dolaşarak mahalle sakinlerini çevreci broşürler, geri dönüşebilen malzemelerin toplama gün ve saatinin yazılı olduğu broşürler ile bilgilendirirken, hane sayıları ve talepleri, çalışma sonrası belediyenin değerlendirebilmesi için formlara işlenecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri